Корбан обговорив з канадськими делегатами питання безпеки країни та області

25.02.2015 12:59   -
Автор:

Канада підвищуватиме обороноздатність України, зокрема Дніпропетровщини як ключового регіону. На цьому наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук під час зустрічі з заступником голови – керівником апарату Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадієм Корбаном. Вони обговорили питання технічного співробітництва, комерційних можливостей та питання безпеки.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу ОДА.
«Сьогодні основне навантаження по всім військовим діям лягло на плечі Дніпропетровської області. Більшість поранених з фронту прибувають до лікарень Дніпропетровщини», – зазначив Геннадій Корбан.
Він також наголосив, що Дніпропетровська область є лідером в мобілізації. За весняну та літню кампанію область мобілізувала 11,5 тис осіб. А також сформувала близько 4 батальйонів територіальної оборони та порядку 6 міліцейських батальйонів виключно з добровольців. У Дніпропетровській області сьогодні найбільша кількість волонтерських центрів, а також інших фондів, які забезпечують армію.
«Волонтерські і державні зусилля цього регіону у великій мірі гарантують тепер безпеку України. Канада вважає себе лідером у співробітництві з Дніпропетровщиною у наданні допомоги. Зокрема, у співробітництві зі Збройними Силами України та силовими структурами у питанні амуніції. У нас добре налагоджено співробітництво і з Міністерством, і з волонтерським рухом. Йдеться про те, щоб підсилити обороноздатність всієї України, а ви відіграєте в цьому ключову роль», – зазначив Роман Ващук.
Читайте також: Геннадій Корбан зустрівся з послом Німеччини
Вже за закритими дверима Геннадій Корбан та Роман Ващук обговорили питання безпеки регіону та країни, а також можливість допомоги регіону канадською стороною. У рамках візиту Канадська делегація відвідає Регіональний Командний центр “Південь”; ПАТ “Дніпропетровський стрілочний завод”, Фонд оборони країни, а також єврейський культурний центр “Менора”, музей “Пам’ять єврейського народу і Холокост в Україні”; Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д.І.Яворницького; Покровський район Дніпропетровської області; м. Павлоград.