Коли в Україні запровадять жорсткий карантин?

02.11.2020 13:50   -

Міністр МОЗ Максим Сепанов розказав про те, за яких умов у країні буде встановлено жорсткі карантинні обмеження для боротьби з коронавірусною пандемією. За словами міністра, для запровадження жорсткого карантину має бути 2 умови – 20 000 нових випадків за добу і заповненість усіх ліжок в лікарнях.

Якщо ми дойдемо до 20 000 на добу, у нас буде 100-відсоткове заповненість ліжок разом з мобільними шпиталями“, – заявив Степанов в ефірі телеканалу 1+1.

За таких умов, за словами міністра, буде припинено роботи усіх закладів громадського відпочинку та харчування, обмежено роботу підприємств та закладів, а також обмежено пересування громадян. Міністр висловив сподівання, що такого сценарію вдасться уникнути, адже за таких обставин українська медична система зазнає колапсу.

Втім, судячи з динаміки поширення коронавірусу в Україні і тих проблем, із якими уже стикається українська медицина, такі заходи не за горами. Та й постає питання до міністра – чи розумно чекати колапсу медицини і чи не варто запровадити більш жорсткі карантинні обмеження уже зараз?

Нещодавно повідомлялось про те, що Австралії вдалося досягнути ситуації, коли 31 жовтня в країні не було зафіксовано жодного нового випадку коронавірусу – все завдяки жорстким карантинним обмеженням.