Австралія здолала коронавірус?

01.11.2020 20:27   -

За минулу добу (з 30 на 31 жовтня) в Австралії не зафіксували жодного нового випадку коронавірусу, – повідомляє ВВС.

Такого результату владі країни вдалося досягнути через запровадження жорстких карантинних обмежень – в районах найбільшого поширення коронавірусу було запроваджено комендантську годину, закрито школи, магазини та підприємства, що не є життєво необхідними, введено значні штрафи за порушення установлених приписів, обмеження щодо пересування людей по країні тощо. Фахівці відзначають, що Австралія вдалася до одного з найбільш жорстких карантинів у світі.

Окрім того, австралійський уряд розгорнув масштабну кампанію загального тестування для вчасного виявленя місць спалаху вірусу та попередження його розповсюдження.

Наразі, відсутність нових хворих зафіксовано у штаті Вікторія, де епідемія завдала значного удару – на цю територію прийшлося 90% усіх летальних випадків від коронавірусу в країні.

Дякую всім нашим дивовижним працівникам охорони здоров’я і ​​перш за все — австралійському народу“, – написав міністр охорони здоров’я Грег Хант у своєму акаунті в Twitter.

Тепер уряд послабив обмеження – відкрились невеличкі крамниці та ресторани, а людям дозволили збиратися в групи до 10 осіб.

Карантин: жителі Австралії ще три місяці не зможуть виїжджати з країни -  Главком