Керівника обласного лабораторного центру Дніпропетровщини Олександра Штепу звільнили

25.05.2020 15:01   -

Скандал із тестуванням на коронавірус у Дніпропетровській області закінчився звільненням керівника обласного лабораторного центру Олександра Штепи. Раніше голова обласної ради Святослав Олейнік звинуватив керівництво центру у неякісному тестуванні та штучних перешкодах для проведення тестування, через що Дніпропетровська область ризикувала на днях не потрапити до списку регіонів, що послаблюють карантинні обмеження через епідемію коронавірусу.

Нагадаємо, в лабораторному центрі Дніпра днями працювали комісії МОЗу та правоохоронних органів з перевірки його діяльності. Причиною розслідування стала підозра у недостовірності і спотворенні результатів ПЛР тестів на COVID. Як результат роботи комісій – звільнення очільника лабораторного центру Олександра Штепи минулої п’ятниці. За вихідні робота з проведення тестування населення Дніпропетровської області на COVID була повністю відновлена – загалом 1000 проб провели за суботу та неділю“, – йдеться у повідомленні на сторінці Дніпропетровської облради.

Наказом МОЗ головою обласного лабораторного центру призначено Похмурко Інну Віталіївну.

Одна із версій таких перестановок – боротьба за перерозподіл фінансових потоків, що виникли на тлі епідемії, про що уже писали раніше.