На Січеславській Набережній у Дніпрі розпочали модернізацію вуличного освітлення

25.05.2020 15:10   -

У Дніпрі на Січеславській Набережній розпочали модернізацію вуличного освітлення. Роботи відбудуться у два етапи. Перший, від Мерефо-Херсонського мосту до вулиці Ливарної, завершиться до кінця травня. Другий, від вулиці Ливарної і до Центрального мосту, буде готовий до середини червня.

«На цій ділянці ми плануємо замінити 113 кронштейнів. На місці старих встановлять оцинковані, а також 134 світлодіодні світильники потужністю 120 Вт, термін їх експлуатації понад 10 років. Подібні світильники є на вулиці Криворізькій і вони отримали позитивні відгуки від громадян. Також ми протягнемо близько чотирьох з половиною кілометрів нової лінії самонесних ізольованих дротів», – розповів виконувач обов’язків директора КП «Міськсвітло» Микола Січовий.

Також він зазначив, що старі світильники вже не витримували напруги і через це виникали короткі замикання. Окрім цього, світлодіодні більш енергоефективні. Так, наприклад, один світильник дозволить заощадити близько 1000 гривень на рік.

Начальник дільниці Іван Новак розповів, що до цього тут було слабке освітлення, нове ж дозволить освітити більше території. Установлення одного ліхтаря займає близько години.

Модернізація мереж освітлення виконується у всіх районах міста і на сьогодні роботи вже завершені на 98 вулицях. Також замінено близько 3337 світильників і близько 7500 ліхтарів. Наразі ще виконуються роботи на ж/м Перемога у районі коси. У планах охопити і міжбудинкові території на ж/м Лівобережному.

«Там, де проводитиметься за програмою мера внутрішньоквартальний благоустрій, з’являтиметься і нове освітлення. На цей момент ми завершили роботи на ж/м Сокіл, Тополя, Перемога. Так, на баланс міста у 2008 році прийняли 302 вулиці і за 2019-й на 203 з них з’явилося нове освітлення. Цього року тривають роботи – на баланс міста перейдуть ще близько 40 вулиць», – підсумував Микола Січовий.