Кандидат в президенти Білорусі збирається позбутися російських військ

22.07.2020 13:37   -
Автор:

Для України важливо, що серед кандидатів на пост президента Білорусі з’явилися політики, які пропонують вихід з московської орбіти та виведення іноземних військ з білоруської території, що свідчить про зміни в настроях білорусів з відверто промосковських, які готові були підтримувати їхні будь-які дії, навіть окупацію українських територій.

А ще не треба забувати, що Білорусь може стати плацдармом для кремля у разі вторгнення, особливо, якщо врахувати близькість української столиці до кордону з Білоруссю.

TUT.BY  повідомляє  про  заяву одної з претенденток на президентське крісло – Анна Канопацкая в ефірі телеканалу «Білорусь 1» оголосила основні положення своєї передвиборної програми. Вона виступає за європейський шлях країни, вихід з Союзної держави, ОДКБ, за проведення реформ і вирішення демографічних проблем.

Анна Канопацька пропонує «денонсацію договору про Союзну державу, вихід з ОДКБ і припинення договорів оренди військових об’єктів на території Білорусі з Російською Федерацією і виведення російських військовослужбовців». Канопацька також проголосила  програму «Білорусь для людей: я зроблю!», яка націлена на вихід з «економічної і соціальної прірви», має намір провести податкову і судову реформи, а також переглянути бюджетну політику і провести приватизацію деяких держпідприємств.

Анна Конопацкая предложила решить вопрос с Союзным государством ...

Виступ Канопацька повторила двічі: білоруською та  російською мовою.

Про серйозність намірів кандидатки свідчить її штаб. На своїй сторінці ФБ Анна Канопацька повідомила, що керівником передвиборчого штабу і довіреною особою кандидата в президенти став перший прем’єр-міністр Білорусі Михайло Чигир.

Михайло Чигир відомий як перший прем’єр-міністр незалежної Білорусі (до 1994 року ця посада називалася «голова Ради Міністрів Республіки Білорусь»), який очолював уряд з липня 1994 року по листопад 1996 року, після політичної кризи пішов у відставку. Він намагався висунутися в кандидати на президентських виборах 2001 року, але не був зареєстрований через недостатню кількість підписів.

Автор – Боніфацій