Дніпро виділив гроші на закупку 20 трамваїв

22.07.2020 12:57   -

Депутати Дніпровської міської ради під час 59-ї сесії виділили 20 млн. грн. для 30% оплати 20 трамваїв з Німеччини та переобладнання перших шести під місцеву колію. Раніше рішенням сесії надано дозвіл КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР на укладання договору фінансового лізингу для закупівлі цих трамваїв. Перша партія має надійти вже в серпні, решта – восени.

Так само, як і торік, місто купує вагони, що курсували в Лейпцигу. Попередній досвід довів, що вони нормально працюють на міських маршрутах. Купувати нові трамваї наразі занадто дорого. Так, один новий коштує близько 1 млн євро. За ці гроші можна придбати близько 25 вагонів, що були у вжитку. Однак головна причина – стан міських колій. 90% потребують повного переоснащення. Водночас, щоб зробити лише один кілометр колії такого рівня, як нині є, скажімо, на вулиці Курчатова, потрібно 35 млн грн.

За останні роки в Дніпрі вдалося кардинально змінити ситуацію з муніципальним електротранспортом. Лише вчора місто отримало фінальну частину замовленої партії з 33 нових тролейбусів, зібраних на Південному машинобудівному заводі.

Загалом, за п’ять років місто придбало близько сотні тролейбусів різного виробництва та розширило мапу маршрутів. Крім цього, в серпні місто очікує 12 тролейбусів БКМ (білоруського виробництва) курсуватимуть на житломасив Придніпровськ.