Як працівники незаконних кіосків пікетували мерію (ФОТО)

11.02.2016 13:30   -
Автор:

Під стінами Дніпропетровської міської ради зібрався мітинг з 150 працівників МАФів. Люди тримають у руках плакати: “Якщо в місті немає правил, то порушників правил бути не може”, “Риба гніє з голови! Філатов, де твої передвиборчі обіцянки?”, “Ваша турбота зведе нас в могилу”.
Про це передає видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на Depo.Дніпро.
До учасників мітингу вийшов в.о. директора департаменту споживчого ринку і сфери послуг Дніпропетровської міської ради Дмитро Терентьєв. Він запропонував створити з числа мітингувальників робочу групу, з якою буде обговорюватися механізми легалізації кіосків.
За його словами, не мають шансів на узаконення споруди, які розташовані з грубими порушеннями благоустрою: ті, які стоять на магістралях високого тиску, створюють перешкоди для руху транспорту і т.ін.
Інші власники кіосків повинні розпочати процедуру оформлення документів.
На що мітингуючі зауважили, що вони готові оформити документи, але немає відповідного механізму.
За словами людей, згідно з Земельним кодексом, кіоск може бути демонтований після двох попереджень від міськради, відповідного рішення ради, рішення суду.
Пізніше представники акції протесту зустрілися з в.о. першого заступника мера Дмитром Погребовим.
Протестувальники запитали у чиновника, на якій підставі відбувається демонтаж тимчасових споруджень у центрі міста. Погребов відповів, що, якщо люди мають бажання, вони можуть звернутися до суду з позовом щодо дій міськради.
Після цього він вирушив до виходу. Люди намагалися його зупинити, але чиновник все ж покинув приміщення під свист присутніх.
Нагадаємо, що сьогодні комунальники почали демонтувати незаконно встановлені тимчасові споруди у центрі Дніпропетровська.

Читайте також: Саакашвили готовит антикоррупционный форум в Днепропетровске