Іван Маркевич: «Бійню під ОДА спровокував Денисенко»

27.01.2015 11:16   -
Автор:

Громадський активіст Іван Маркевич заявляє, що криваві події під стінами Дніпропетровської ОДА 26 січня 2014 року були спровоковані. Під час людської бійні втрати були з обох боків, але винні й досу не покарані.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Приблизно за тиждень до подій під ОДА 26.01.2014 р. на Дніпропетровському майдані з’явилось безліч “активістів”, які у дуже нахабній формі вимагали “щось робити”. При цьому будь-яка аргументація була відсутня. За декілька днів до подій з’явились якісь невідомі “актівисти”, які активно кликали штурмувати адмінбудівлі, але не знали взагалі міста, перебуваючи на Європейській площі, питали де знаходиться ЦУМ. І ось настав день Х, коли всіх, кого можна було відмовити, я відмовив, і люди досі мені дякують за це.
Тоді на сцені з’являється такий собі Денисенко з групою прихильників. Спровокувавши бійню під час штурму ОДА, Денисенко дивним чином зник, але події під адмінбудівлею продовжились. Результатом цього стали безліч травмованих та затриманих людей, які навіть не мали стосунку до штурму. Мало кому відомо, але в той день дніпропетровський “Беркут” був у Києві, замість них влада поставила переодягнених у “Беркут” співробітників інших підрозділів міліції, не гребуючи навіть офісним “міліцейським планктоном”. Тобто замовникам цього дійства потрібна була кров з обох боків.
Читайте також: На річницю подій 26 січня біля Дніпропетровської ОДА відкриють фотоекспозицію (ВІДЕО)
Завдяки цьому смерть одного з міліціонерів під час подій так старанно замовчується і навіть заперечується. У будь-якому випадку ці події повинні бути ретельно розслідувані, і я переконаний, що з часом країна буде знати “ціну” деяким героям. Зараз я можу тільки констатувати, що Удод, Колесников і Крупський досі не понесли ніякої відповідальності, Денисенко проштовхнули у народні депутати, а людей залишили зі своїми проблемами, травмами, смертю, виною.
Виникає питання – навіщо це все? ОДА ніхто не взяв, а події, які розгорнулись у лютому у м. Києві, поставили крапку на режимі Януковича. І ось відповідь на скрині, все це було заради того, щоб захопити рейдерским чином майдан, перехопити ініціативу, поспекулювавши на настроях людей, та зробити “впізнаним” Денисенко. А чи варта така кар’єра людських страждань? І хотів би нагадати фанатам всякого роду “професійних патріотів” , що більшість українців виходили на майдан не за гроші, не за кар’єру, а заради змін в країні, які, нажаль, досі не відбулись», – пише Іван Маркевич.
Читайте також: Роковини кривавих подій біля Дніпропетровської ОДА (ВІДЕО)