Роковини кривавих подій біля Дніпропетровської ОДА (ВІДЕО)

27.01.2015 09:45   -
Автор:

Представники Правозахисної групи «Січ» на прес-конференції у Дніпропетровську повідомили, що за рік, що минув від побиття мітингувальників біля обласної державної адміністрації, розслідування не просунулося ні на крок, передає “Громадське ТБ Дніпро“.
Кримінальні провадження стосовно кінцевих виконавців не об’єднані в одну справу, незважаючи на те, що факти свідчать про те, що ініціатива походила насправді від двох-трьох чоловік. Тодішнє керівництво області та держави було переконане у власній безкарності, тому зовсім не боялося відеофіксації, завдяки чому наявні відеодокази дозволяють вказати на конкретних організаторів цього злочину. Але, як підкреслила Оксана Томчук, голова правління ГО «Правозахисна група «Січ», ці люди зараз перебувають як не у Верховній Раді, то принаймні на волі. Ідеться, в першу чергу, про Олександра Вілкула, Дмитра Колєснікова та Євгена Удода.
Серед затриманих 26 січня 2014 року було багато випадкових людей, що дозволяє зробити припущення про виконання чисельних показників, яке стає тим гостріше, якщо врахувати, що в сусідньому Запоріжжі кількість затриманих співпадає з точністю до людини – двадцять шість.
Нагадаємо, із двадцяти затриманих у той день у Дніпропетровську двох було звільнено одразу, ще кількох – за два-три дні, решту – за п’ятнадцять днів.