Історична перемога України в командному заліку чемпіонату світу U23

06.11.2021 11:50   -

Жіноча збірна України з боротьби показала найкращий результат на молодіжному чемпіонаті світу-2021 (до 23-х рокі) у сербському Белграді. Українки перемогли як у медальному, так і в командному заліку, – повідомляє obozrevatel.

Усього змагання на чемпіонаті світу проходили в десяти вагових категоріях – Україна була представлена в кожній з них та загалом виграла сім медалей: три золоті, дві срібні та дві бронзові. Жодна інша країна не виграла більше одного “золота”.

На попередніх чемпіонатах світу U23 Україна ніколи не здобувала “золото” в жіночій боротьбі, тож ці три чемпіонки – перші в історії України.

“Золото” виграли:

  • Аліна Акобія (до 57 кг) – перемогла у фіналі росіянку на останній хвилині;
  • Анастасія Лавренчук (до 65 кг) – перемогла у фіналі росіянку всуху;
  • Анастасія Алпєєва (до 72 кг) – перемогла у фіналі француженку завдяки сильному другому раунду.

“Срібло” дісталося Соломії Винник (до 59 кг) та Катерині Зелених (до 62 кг), “бронзу” виграли Марія Винник (до 53 кг) та Оксана Чудик (до 68 кг).

Загалом українки набрали на чемпіонаті світу U23 161 очко – це найкращий результат на турнірі. Уперше в історії жіноча збірна України виграла командний залік світової першості серед молоді.

Анастасія Лавренчук – віце-чемпіонка Європи серед юніорів! – UKRWRESTLING
Українки здобули сім нагород на чемпіонаті світу з боротьби
Збірна України з вільної боротьби визначилася зі складом на чемпіонат  Європи - Главком

У попередніх роках Україні фінішувала на другому (2017), четвертому (2018) та третьому (2019) місцях. Незмінними переможницями цього командного заліку була збірна Японії, яка пропускає чемпіонат світу 2021.

Топ-5 командного заліку ЧС-2021 U23 з жіночої боротьби

  1. Україна – 161 очко
  2. РФ – 140
  3. США – 102
  4. Індія – 100
  5. Туреччина – 59

За кількістю нагород Україна також фінішувала на першому місці, хоч такий ж результат показала РФ – 7 медалей. Однак у росіянок жодного золота (п’ять срібних та дві бронзові). Тому в медальному заліку України фінішувала першою: як за якістю, так і за кількістю нагород.