МОЗ Україні збирається запровадити “COVID-амністію” для шахраїв

06.11.2021 11:22   -

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України опрацьовує нині можливість введення так званої “коронавірусної амністії”. Йдеться про те, що людині можуть дати можливість пройти вакцинацію від коронавірусу навіть за умови, якщо вона до цього купила COVID-сертифікат.

Про це розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час спілкування з журналістами.

За його словами, якщо особа придбала фальшивий COVID-сертифікат і була внесена в систему охорони здоров’я як вакцинована, то нині вона фактично втрачає можливість отримати справжнє щеплення від коронавірусу.

Ляшко наголосив, що таку ситуацію потрібно вирішити.

“Ми працюємо над цією моделлю… Як це зробити”, – підсумував він.

16 вересня у МОЗ заявили про підготовку законодавчого акту про посилення відповідальності за підробку медичних документів. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко попередив, що за підробку COVID-сертифікатів каратимуть керівників лікарень.

6 жовтня парламентський комітет з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування підтримав законопроект №6084 про посилення відповідальності за підробку COVID-сертифікатів.

1 листопада комітет Ради з питань правоохоронної діяльності підтримав посилення кримінальної відповідальності за підробку сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу.

2 листопада Рада підтримала посилення покарання за підробку COVID-сертифікатів у першому читанні.