Інфекційний контроль у Дніпрі: оновлені дані

18.03.2020 11:27   -
Автор:

За минулу добу у Дніпрі по медичну допомогу з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу звернулося 852 людини, з них більшість – це діти. Офіційно зареєстрованих випадків коронавірусної інфекції у місті немає. Про це під час брифінгу 18 березня повідомила медична директорка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 Надія Сальник.
За її словами, у місті лікарі проводять медичне спостереження осіб, які повертаються з країн, де є спалах коронавірусної інфекції. Нині вже є випадки, коли термін нагляду за такими людьми закінчився, вони не мають проблем зі здоров’ям. Водночас, є й ті, які наразі під спостереженням лікарів. Нині їх у місті – понад 60.
«Щодня до Дніпра повертаються наші співвітчизники з-за кордону. Але це не означає, що вони усі заражені. Люди щороку хворіють на ГРВІ, грип, і, на жаль, мають такі ускладнення як пневмонія. У той же час є госпіталізовані в інфекційне відділення люди з підозрою на розвиток коронавірусної інфекції. Вони усі обстежені і очікують результатів з київської лабораторії», – сказала Надія Сальник.
Медична директорка центру № 1 закликала людей, які повертаються до Дніпра з різних країн світу, сповістити про це свого лікаря. Протягом двох тижнів щодня він телефонуватиме і запитуватиме про стан здоров’я.
Аби уникнути розвитку спалаху коронавірусу і був введений карантин по всій країні, і Дніпрі зокрема.
«Тобто зараз не час для прогулянок, відвідувань дитячих секцій, і планових відвідувань, наприклад стоматолога, бо зараз є час. Карантин – це період, коли необхідно залишитись вдома. Без нагальної потреби не спілкуватись з великою кількістю людей. Водночас, якщо нема такої змоги, то нагадаємо про профілактику: дистанціюйтесь від кашливих або людей, які чхають поряд. Вітаємось без обіймів і поцілунків. Миємо руки з милом, оброблюємо їх антисептиком. Не торкаємося обличчя, очей брудними руками. Готуємо ретельно їжу. Провітрюємо помешкання та проводимо вологе прибирання. Якщо раптом захворіли, нікуди не йдіть – телефонуйте своєму лікареві. Закликаємо бути спокійними і відповідальними до свого здоров’я та оточуючих», — наголосила Надія Сальник.
Відео за посиланням https://fex.net/ru/s/8lanpd7

За інформацією прес-служби ДМР