Ахметов запропонував створити аналітичний центр для порятунку України

18.03.2020 10:13   -
Автор:

Ахметов запропонував створити «мозковий центр» для порятунку України
На зустрічі найвпливовіших українських бізнесменів із президентом Зеленським, що відбулась 17 березня, український олігарх Ринат Ахметов запропонував створити групу фахівців для подолання Україною економічної кризи, – повідомляє видання LB.UA.
«Сейчас многие говорят о рецессии глобальной экономики и, скорее всего, возможен новый мировой финансовый кризис. Для Украины это очень серьезный вызов, необходимо принимать быстрые и эффективные решения. Потому что когда, образно говоря, у них (в мире) – кашель, у нас – воспаление легких», – так прокоментував свої заяви Ахметов.
На думку українського бізнесмена, в аналітичну групу мають увійти кращі фахівці України, а бізнес, за його словами, готовий оплатити їхню роботу.
Загалом на зустріч до Зеленського прийшли більше провідних 15 українських бізнесменів, серед яких були Ахметов, Коломойський, Ярославський, Тігіпко та інші.

Журналістка Соня Кошкіна у своєму Телеграм-каналі відзначила, що під час цієї зустрічі слово мав український прем’єр Денис Шмигаль. За його словами, виконання державного бюджету у першому кварталі повністю провалено, а загалом за цей період український бюджет недоотримав 20% надходжень. Подальші прогнози нічого доброго не обіцяють.