«Європейська солідарність» подала заяву до СБУ щодо вчинення злочину командою Зеленського

28.12.2021 19:17   -

Народні депутати фракції «Європейська солідарність» зареєстрували в Службі безпеки (СБУ) заяву про вчинення злочину керівництвом України у зв’язку із закупівлею електроенергії та вугілля у Росії, – повідомила на своїй фейсбук-сторінці співголова фракції Ірина Геращенко.

 «У заяві зафіксовані факти співпраці з країною агресором, закупівлі командою Зеленського електроенергії та вугілля у РФ. Фактично, це вугілля з вкрадених  окупаційною владою шахт і фінансування Путіна з українського бюджету», – написала Геращенко.

Вона нагадала, що раніше її колеги із фракції «Євросолідарності» зареєстрували аналогічні заяви в Офісі генпрокурора та Державному бюро розслідувань.

За словами Геращенко, фракція заздалегідь звернулася до керівництва СБУ щодо можливості зустрічі, але депутатам відмовили у прийомі. Після реєстрації заяви надійшов дзвінок щодо готовності зустрітися із народними депутатами одного із заступників керівника СБУ.

Раніше генпрокуратура погодила клопотання про арешт члена «Євросолідарності»  Петра Порошенка з можливістю внесення 1 млрд грн застави.