ЄС вирішила підтримати Кличка

16.09.2020 20:06   -

Рішення про підтримку чинного градоначальника прийнято, незважаючи на відмову Кличка балотуватися від «ЄС». Політсила підтримає Кличка, оскільки той на посаді міського голови реалізовував курс п’ятого президента Петра Порошенка. Про це журналістам на з’їзді в Києві заявив голова столичного осередку партії Володимир Прокопів.

«Європейська Солідарність» на виборах у Києві підтримала діючого мера, який реалізує реформу децентралізації, ініційовану президентом Порошенком

За словами Прокопіва, в 2015 році команда Порошенка делегувала на посаду мера Києва Віталія Кличка, а президент тоді розпочав курс на децентралізацію. Це дозволило збільшити бюджет Києва і відкрило перспективи для реалізації багатьох амбітних програм.

«При цьому на виборах до Київради ми закликаємо киян голосувати за «Європейську Солідарність». Лише вона, маючи парламентське представництво, здатна захистити децентралізацію. Не дозволити змінити закон про столицю так, щоб реальну владу відібрати у громади і передати главі адміністрації, призначеному «Слугами».  Щоби, врешті-решт, на рівні столичного самоврядування не допустити концентрації усіх повноважень в одних руках. Бо всі тепер точно знають, що монобільшість – це зло, чи то на рівні всієї держави, чи то в межах Київради», – переконаний Прокопів.