Японці у Дніпрі: Борис Філатов обговорив перспективи партнерства із міжнародною компанією «Marubeni»

10.02.2021 14:47   -

10 лютого мер Дніпра Борис Філатов провів зустріч із головою представництва компанії «Marubeni Corporation» в Україні Акіямою Тецуо. Це вже третій його візит до міста.

Сторони обговорили майбутнє відкриття офісу «Marubeni» спільно з корпорацією «Hitachi» та перспективи пожвавлення дипломатичних взаємин із японським посольством. 

«Marubeni» – перша японська компанія, яка почала поставляти зерно з України до Японії. Її офіс у столиці працює більш ніж двадцять років і імпортує, зокрема, хімію, великогабаритні шини для гірничодобувної промисловості, а також займається проєктами GIS (цільових екологічних інвестицій) та інфраструктури. Нині ж «Marubeni» разом із ще однією міжнародною корпорацією «Hitachi» готуються до відкриття першого спільного представництва саме у Дніпрі. Передбачається, що його клієнтами будуть гірничо-збагачувальні комбінати.

«Ми створюватимемо нові компанії. Наші партнери також у цьому зацікавлені», – сказав Акіяма-сан

Зі свого боку Борис Філатов привітав таку ініціативу та зауважив, що місто готове надати співпраці всебічну підтримку. Зокрема, це стосуватиметься пошуку приміщення. 

«Я зацікавлений у створенні насамперед робочих місць. Для мене це – гіперзавдання. Я також хочу створити інвестиційну раду при мерії. Вже є домовленості з великими підприємцями, насамперед – промисловцями», – зазначив міський голова Дніпра.