Центральний парк Дніпра хочуть назвати іменем Степана Бандери

10.02.2021 14:27   -

“Шановні депутати Дніпровської міської ради! Закликаємо вас прийняти рішення про перейменування парку, названого на честь Лазаря Глоби, на парк Степана Бандери!”, – такими словами починається звернення на сайті місцевих петицій Дніпра.

Петиція була розміщена на сайті 9 лютого і є ще 89 днів для збіру потрібних 3000 підписів. Наразі, зібрано всього 8 підписів.

Автор петиції Олексій Прозоров вважає, що імя козака Лазаря Глоби (на честь якого наразі названо центральний парк Дніпра) не містить нічого символічного для дніпрян – майже ніхто не знає про нього, його досягнення і роль у розвитку міста чи країни. Більше того, переважна більшість мешканців міста переконані, що парк названий на честь відомого колись дніпровського астролога Глоби.

Тому автор петиції вважає, що Дніпро, маючи неофіційний статус форпосту України у війні з Росією, має містити топографічні назви, спрямовані на формування патріотичної ідеології. Постать Степана Бандери, на думку Прозорова, цілком відповідає такій меті.

Назва парка має бути ідеологічно правильною, відповідати на сучасні виклики та знаходити відклик у серцях молоді.
Останній притаманне прагнення заповнення духовної ніші рок-зірки, бунтаря, провідника та борця із системою.
Однак вже пару десятиліть, як на парканах не пишуть “Цой жив”, оскільки його образ вже не відповідає духу епохи.
В очі нав’язливо кидаються надписи на стінах “Бандера: 1909 – ∞” та “Бандера форева!” Тому що саме сильний образ Бандери зараз безальтернативно приваблює молодь
Також нагадаємо, що саме у Дніпрі діяло найбільш розгалужене на центрально-східній Україні бандерівське підпілля, яке вело боротьбу з нацистськими окупантами“, – йдеться у петиції.