Якщо когось не влаштовує статус української як державної, мають їхати в інші краї – заява мовного омбудсмена Тараса Креміня

08.08.2021 08:46   -

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь в ефірі “4 каналу” нагадав, що 14 липня 2021 року Конституційним Судом було ухвалено рішення, яким Закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” визнано конституційним. А тому, усі, кому не подобаються українські Конституція, закони, мова, мають їхати в інші країни – адже громадяни мають підкорятись законам держави, де вони живуть.

Тому, кого не влаштовує наявність Уповноваженого із захисту державної мови, мовного закону, кого не влаштовує українська держава, – сформулюйте це все перед своєю відправкою в інші країни, де, на вашу думку, ви будете почувати себе комфортно. Але якщо ви маєте громадянство України, якщо ви здійснюєте свою громадську, політичну, освітню, професійну траєкторію тут, будьте ласкаві поважати та виконувати Конституцію України та її закони. Поважайте український народ, який століттями виборював своє право на незалежність і продовжує сьогодні боротися із окупантом на фронті на сході нашої країни”, – зазначив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.