У Кривому Розі чоловік підірвав себе гранатою. Поранено 4 людини

09.08.2021 08:08   -

Увечері 8 серпня у Кривому Розі невідомий чоловік почав погрожувати, що підірве себе гранатою.

За інформацією Відкритого, чоловік прийшов до прохідної “ЮГОКа” із вимогою пустити його на територію підприємтсва. При собі, ніби, мав аж 2 гранати. Після тривалих перемовин із правоохоронцями, чоловік відпустив гранати і вони вибухнули. Поліція повідомляє про вибух одної гранати – одну з них чоловік віддав правоохоронцям під час перемовин.

61-річного потерпілого в тяжкому стані було доставлено в лікарню. За попередньою інформацією 8 серпня ввечері, біля одного із будинків по вул. Кармелюка в руках у місцевого мешканця вибухнула граната. Внаслідок вибуху перехожі громадяни не постраждали. Зараз на місці працюють правоохоронці. Всі обставини справи з’ясовуються“, – прокоментувала випадок поліція Кривого Рогу.

За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст.263 (незаконне зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів) та  за ч.1 ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу ) Кримінального кодексу України.

За непідтвердженою інформацією, чоловік є учасником війни на Донбасі. Вибухом йому відірвало ногу, завдало численних осколкових поранень.

«Мужчина, подорвавшийся на гранате жив. Сейчас ему оказывают помощь в карете скорой помощи. По словам инспекторов, прибывших на место, «все очень плохо». У человека оторвана нога. Подорвавшийся мужчина — бывший участник АТО», — написав у своєму Telegram-каналі Олег Ермолинский.

Поліція повідомила, що від вибуху також постраждало 3 поліцейських. В результаті обшуку в помешканні чоловіка, що вчинив вибух, було виявлено ще 2 гранати РГД-5.

photo 2021 08 08 18 18 25