Як уникнути коронавірусу – поради від РНБО

28.02.2020 06:58   -
Автор:

Прес-служба РНБО поширила інформацію про основні правила, завдяки яким можна убезпечити себе від захворювання коронавірусом, повідомляє UA.NEWS:
– Мийте руки з засобами дезінфекції. Необхідно мити руки з милом протягом мінімум 20 секунд або із засобом дезінфекції, який містить 60% спирту.
– Уникайте близьких контактів. Дотримуйтесь дистанцію не менше двох метрів від людини, яка кашляє, чхає, має підвищену температуру.
– Не торкайтеся руками до очей, носа, рота.
– Кашляйте / чхайте на внутрішню частину ліктя.
– Не вживайте антибіотики або противірусні препарати, оскільки поки немає наукового підтвердження, що вони запобігають зараженню коронавірусом.
– Мийте поверхні із засобами дезінфекції: відбілювач, хлор, розчинники, оцтова кислота і хлороформ, 75% етанол.
– Використовуйте маску, але тільки в тому випадку, якщо є підозра на контакт з коронавірусом, або для допомоги хворій людині.
– Тим, хто знаходився в КНР, або в інших країнах, де зареєстровані спалахи коронавірусу, потрібно зателефонувати на гарячу лінію Міністерства охорони здоров’я 0800 505201, щоб отримати інформацію про подальші дії.
Нагадаємо, що коронавірус стрімко поширюється світом і за визнанням ВООЗ темпи поширення вірусу в світі перевищують темпи його розповсюдження в Китаї.
РНБО також розказала про тих, хто знаходиться в групі ризику – люди похилого віку, особи із хронічними захворюваннями та цукровим діабетом.

Картинки по запросу