І таке буває: в США республіканці підтримали демократа

03.07.2020 13:24   -
Автор:

Важливу підтримку у США дістав демократ Байден від табору суперників – республіканців, про це повідомляє відомий український блогер-американіст Олег Пономар:

Гарні новини зі США.

Десь місяць тому я писав про Lincoln Project — проект, який організували провідні республіканські діячі та політики, щоби допомогти Байденові перемогти Трампа на виборах. Так ось, ця тенденція триває — республіканський політичний клан Бушів (Буш, Павелл, Райз, Тіллерсон, тощо) також підтримає на листопадових виборах Байдена!

Старі добрі республіканці кажуть, що те, у що зараз перетворив Трамп Республіканську партію — це більше не є партією Рейґана і Буша.

Останні опитування показують, що Байден випереджає Трампа практично у всіх штатах, зокрема пурпуровими (які бувають то червоними, то синіми) на 10%–14%. А що найстрашніше для Трампа — закриті опитування показують, що Трамп програє Байденові навіть у традиційно найреспубліканськіших і найконсервативніших штатах — Монтані, Джорджії, Канзасі й Техасі на 2%-5%.

Ще один надважливий маркер — виборча кампанія Байдена останні два місяці б’є всі рекорди (і вперше обходить кампанію Трампа) за сумами донорських грошових зборів (від $5 від простих студентів до багатомільйонних внесків великого бізнесу). У червні кампанія Байдена зібрала майже півмільярда доларів. Це означає, що у американців-демократів з’явилося усвідомлення важливості й відповідальності моменту, а також ентузіазм, енергія та кураж. Це означає, що синя хвиля на виборах в листопаді (і на президентських, і в Конґрес) стає реальнішою.

Звільнений Трампом прокурор Мангеттена — Берман, який розслідував справи посіпак Трампа, свідчитиме на закритих слуханнях в Конґресі наступного тижня.

Суд знову не дав заблокувати публікацію книги племінниці Трампа — Мері Трамп — під назвою “Надто багато і завжди мало: як моя сім’я виростила найнебезпечнішу людину у світі” (нагадаю книга побачить світ 28 липня). Також дуже хороший знак, що книга вже пару тижнів перебуває на першому місці в продажах на Amazon (серед усіх книг усіх категорій). З огляду на величезний обсяг американського книжкового ринку, це означає, що її продажі обчислюються мільйонами, і це ще за три тижні до самої публікації».

Нагадаємо про скандал навколо книжки. Суд у місті Покіпсі (штат Нью-Йорк) тимчасово заборонив видавати книжку про американського президента Дональда Трампа, яку написала його племінниця Мері Трамп. Книжка під назвою «Забагато й ніколи не достатньо. Як моя сім’я створила найнебезпечнішого чоловіка на світі» має вийти 28 липня, – суд штату Нью-Йорк дозволив публікацію книги племінниці президента США Мері Трамп. Про це повідомляє The New York Times.

Зазначається, що своїм рішенням суд скасував тимчасову заборону друку видання. Своїм рішенням суд відхилив аргументи позивача Роберта Трампа (брата президента США й дядька Мері Трамп), який стверджував, що книга Мері Трамп не може вийти, адже 2001 року вона підписала угоду про нерозголошення інформації щодо спадщини її дядька й батька Дональда Трампа — Фреда.

На думку суду, на видавця книги — Simon & Schuster — дана угода не розповсюджується, а отже, він може продовжувати підготовку до виходу книги. Водночас племінниця президента США все ще має узгодити деталі своїх мемуарів, які стосуються угоди про нерозголошення. Суд у цій справі призначений на 10 липня.

Чекаємо на книжку, сподіваємося, що НЕЗАЛЕЖНИЙ американський суд дозволить дізнатися про скелети презедента.

Автор – Боніфацій