Hummer на акумуляторах – чарівна реальність мужнього авто

22.10.2020 13:40   -

General Motors Co. показав свій довгоочікуваний пікап Hummer на акумуляторах, який має спричинити новий поштовх на ринку електромобілів, – розповідає economictimes.

 Дальність їзди GMC Hummer приблизно така ж, як і в моделі Model 3 компанії Tesla Inc., а прискорення вантажівки від нуля до 60 миль на годину за три секунди еквівалентно бензиновому спортивному автомобілю.

З новою вантажівкою GM прагне зберегти свою традиційну силу у пікапах. Компанія планує випустити 20 моделей плагінів на глобальний ринок до 2023 року, використовуючи свій новий акумулятор Ultium.

“GMC Hummer EV є революційним, кидаючи виклик тому, що галузь вважає пікапом”, – сказав у своїй заяві Дункан Олдред, віце-президент Global Buick та GMC.

Поки Tesla займає лідируючу позицію в електричних седанах та кросоверах, GM сподівається завоювати попит на електропікапи.

Компанія General Motors представила електричний пікап Hummer . Його ключові особливості – це автопілот, три мотора загальною потужністю понад тисячу кінських сил, роздільне управління поворотом всіх чотирьох коліс і розбірна панорамний дах. Перша і найпотужніша версія надійде в продаж восени 2021 року за ціною від 112,6 тисяч доларів.

Оригінальний «Хаммер» – це цивільна версія американської військової машини HMMWV. 

HMMWV (Humvee) in Action - Armor No. 43: David Doyle: 9780897475976:  Amazon.com: Books

Оскільки спочатку машина розроблялася під військові потреби, у неї була дуже висока прохідності і незвичайні технічні рішення. Друга і третя модель Hummer вже були чисто цивільними позашляховиками, спроектованими на платформі позашляховиків Chevrolet. У 2010 році виробництво машин під цим брендом завершилося.

Полная история HMMWV-Hummer. Часть вторая. С поля боя – в шоу-рум — Журнал  «4х4 Club»

Пікап має великий кузов з довжиною 5,5 метра, колісною базою 3,5 метра і висотою трохи більше двох метрів. Величина дорожнього просвіту не розкривається, але, судячи по зображеннях, вона велика, а також відомо, що вона може збільшуватися на 15 сантиметрів за допомогою пневмоподвески. У двох старших версіях автомобіля буде по три електромотора, а в молодших – по два. Потужність старшої версії становить понад тисячу кінських сил, а розганятися до ста кілометрів на годину вона буде приблизно за три секунди. За розрахунками творців, на одному заряді старша версія проїде більше 560 кілометрів.

Крім високих характеристик у Hummer є кілька відмінних рис, частини з яких немає у конкурентів. Наприклад, для підвищеної прохідності у нього є «режим краба»: оскільки повертатися можуть всі колеса, при необхідності їх можна повернути в одну сторону, щоб їхати боком, а не вперед, а задні колеса можуть відхилятися і під час звичайних поворотів, зменшуючи радіус повороту. Також за передньою віссю розташовуються камери, відео з яких об’єднується і виводиться на екран в салоні, щоб водій міг бачити рельєф прямо під колесами і перед ними і розраховувати свої маневри. Крім того, особливості є і у кузова. Наприклад, панорамний дах над переднім і задніми рядами, яку можна прибрати, перетворивши автомобіль в кабріолет, два багажних відділення спереду і ззаду, і фари з індикацією зарядки.