Христос народився! Славімо Його! 25 грудня – Різдво Христове за Григоріанським календарем. Привітання нашого земляка, політичного діяча і проповідника – Олександра Турчинова

25.12.2020 11:32   -

25 грудня, Різдво Христове за Григоріанським календарем відзначають Католицька церква, протестантські церкви, а також більшість помісних православних церков.

Зокрема, сьогодні святкують православні в Болгарії, Греції, Румунії, на Кіпрі, прихожани Албанської та Фінляндської православних церков, а також Православна церква Чеських земель і Словаччини. Відзначають цього дня Різдво Христове і три древні патріархати – Константинополь, Александрія та Антіохія.

Сьогодні надзвичайний день, адже народження Спасителя – це дивовижна подія. В цей день народжується Надія на спасіння, безмежна Любов та Світло, що перемагає темряву. Осягнути це неможливо, можна лише, відкривши серце, відчути.

Вже четвертий рік поспіль ми офіційно святкуємо це радісне свято 25 грудня разом з усім цивілізованим світом та з переважною більшістю християнських церков, в тому числі і православних. Сьогодні, як ніколи, нам потрібна віра, яка надасть впевненості і сили, щоб вивести країну з темряви пандемії, економічної кризи, перемогти корупцію та управлінський хаос.

Зі святом, друзі, з Різдвом Христовим! Нехай Господь благословить Україну! Божої милості вам і вашим родинам, і нехай світло Вифлеємської зірки осяє нам шлях, принесе радість і любов! Христос народився! Славімо Його!

Привітання нашого земляка Олександра Валентиновича Турчинова, який народився 31 березня 1964 у Дніпропетровську, — українського політика і державного діяча. У 1986 році з відзнакою закінчив технологічний факультет Дніпропетровського металургійного інституту.

З 22 лютого до 27 листопада 2014 — Голова Верховної Ради України. Також з 23 лютого по 7 червня 2014 року — виконувач обов’язків Президента України.

Фактично, у цей період Турчиновим були об’єднані посади очільника Парламенту (Голова Верховної Ради), функція президентської влади (в.о. Президента), військової влади (Верховний Головнокомандувач), Голови Ради національної безпеки і оборони держави, а також і керівника уряду (у формальному статусі координатора Кабінету Міністрів до моменту затвердження першого уряду Арсенія Яценюка 27 лютого). Таким чином, його можна вважати особою, що де-юре  сконцентрувала найбільші в новій історії України державно-керівні повноваження.

У день інавгурації новообраного Президента Петра Порошенка 7 червня 2014 року Турчинов передав президентську і військову владу своєму наступнику – п’ятому президенту України.

Олександр Валентинович Турчинов є проповідником євангельсько-баптистської церкви.