«Голос» втрачає цілі партійні осередки і все більше наближається до “Слуг народу”

05.08.2021 10:02   -

Слідом за головою Івано-Франківського обласного осередку “Голосу” Володимиром Тищенком партію покидають інші партійці області.

Нагадаємо, що голова Івано-Франківського осередку партії «Голос» Володимир Тищенко оголосив про складання повноважень і вихід з партії через тиск голови політсили Кіри Рудик.

Наразі у мережі “Фейсбук” про вихід з партії у повному складі оголосили представники Івано-Франківського міського та Коломийського районного осередків.

Команда Івано-Франківської міської організації у повному складі вийшла з партії «Голос», – йдеться у заяві Івано-Франківської міської організації.

«Маючи розуміння того, що ми не є, не були і не будемо маріонетками в чиїхось руках, Івано-Франківський міський осередок в повному складі ухвалив рішення про вихід з політичної партії «Голос», — наголосили франківчани.

Вони пояснили, що міський осередок завжди виступав за чесність, прозорість та демократичність, однак «керівництво партії знехтувало цими принципами та ідеями».

Команда заявила, що «замість дотримання демократичних цінностей, чинна голова партії з близьким оточенням вирішили узурпувати в ній владу та розподілити її поміж своїми довіреними людьми».

Точкою неповернення вони вважають «імітацію так званого з’їзду партії, який на 85% складався з лояльних до Кіри Рудик людей».

“Ми виступаємо проти тих процесів, які нині відбуваються в партії “Голос”, і повідомляємо, що сьогодні одноголосно заявляємо про вихід з політичної партії “Голос”. Це не означає, що ми припиняємо свою роботу. Навпаки, кожен з нас і надалі буде робити все можливе задля розбудови і процвітання Коломийщини”, – заявили у коломийському осердку.

16 червня на тлі розколу в партії «Голос» 10 депутатів її парламентської фракції створили окреме об’єднання «Справедливість» і оголосили недовіру керівництву. У партії створення депутатської групи назвали незаконним.

Сама Рудик вважає, що причиною конфлікту в «Голосі» є проблема зростання.

29 липня делегати з’їзду партії «Голос» висловили підтримку чинній главі політсили Кірі Рудик.

Нещодавно ЗМІ повідомили, що Томаш Фіала і Віктор Пінчук, які вважаються основними спонсорами партії «Голос», припинили фінансування партії, повідомляє Telegram-канал «Резидент». За словами джерела, єдиним бенефіціаром залишився Офіс президента, який частково покриває витрати партії і фінансує особисто лідера політсили Кіру Рудик. 

«Зараз готується новий політичний проект, який повинен об’єднати всі партії Сорос в Україні в новий альянс», – запевнив співрозмовник.