На Донбасі бойовики застосовували артилерію калібру 122 мм: один український війсковий поранений

05.08.2021 09:49   -

Прес-служба ООС повідомила, що вчора, 4 серпня, в результаті ворожих обстрілів один український військовий дістав бойове травмування – воїн знаходиться в лікувальному закладі, стан його здоров’я задовільний.

Для обстрілів терористи використовували артилерію калібру 122 мм, міномети калібру 120 та 82 мм, гранатомети різних систем і стрілецьку зброю. Загалом, 4 серпня було зафіксовано 8 випадків порушення домовленостей про припинення вогню.

Поблизу ПАВЛОПОЛЯ та ГРАНІТНОГО російсько-окупаційні війська застосовували станкові протитанкові гранатомети. Біля ПІВДЕННОГО ворог двічі відкривав вогонь з артилерійських систем калібру 122-мм, а також мінометів 120-го та 82-го калібрів, з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У районі населеного пункту МИРНЕ російські найманці обстрілювали наші позиції зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.Біля НОВОТОШКІВСЬКОГО противник вів вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Неподалік ЗОЛОТОГО-4 окупанти застосовували автоматичні станкові та ручні протитанкові гранатомети, а також великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Крім того, на ЛУГАНЩИНІ був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарати типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування“, – йдеться у повідомленні прес-служби ООС.

Станом на 7 годину ранку, 5 серпня, було зафіксоване 1 порушення режиму припинення вогню – біля Авдіївки російсько-окупаційні війська відкрили вогонь з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Бойових втрат серед українських військових за минулу добу не було.