Гроші працівникам «Південмашу» не «загубляться» по дорозі з Києва, – Максим Курячий

11.03.2015 14:28   -
Автор:

Гроші для виплати заборгованості по зарплатах працівникам ДП «Південний машинобудівний завод» знайдено в повному обсязі, але через бюрократизм, цей проект постанови Кабміну знаходиться на погодженні, в стадії візування.
Про це сказав народний депутат України від Блоку Порошенко Максим Курячий в ефірі дніпропетровського «11 каналу», пише видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу нардепа.
«Упевнений, заборгованість по зарплаті буде виплачена в повному обсязі, а далі будемо дивитися, щоб ці гроші не«загубилися»по дорозі з Києва до Дніпропетровська», – сказав Максим Курячий.
Він зазначив, що головне завдання для «Південмашу» зараз – забезпечення державного оборонного замовлення.
«Потрібно сьогодні думати про диверсифікацію виробництва і необхідно виходити на нові ринки, ставати повноправним членом європейського космічного агентства, щоб в пайовому порядку брати участь у виконанні світових замовлень з космічних програм», – підкреслив народний депутат.
Читайте також: Остановка «Южмаша» продлится еще на месяц, выплату зарплат отложили
Крім усього іншого, зазначив Максим Курячий, вдалося через законопроекти домогтися, щоб підприємство отримало низку пільг, зокрема, «Південмаш» звільнили від податку на комерційну нерухомість, продовжили пільги з податку на землю, які складають 61 млн. грн., що це позначиться на собівартості продукції, що випускається.
За словами народного депутата, вдалося відстояти, що 56 медсанчастина, яка обслуговує, в тому числі працівників «Південмашу», буде повністю фінансуватися з держбюджету.
Як раніше повідомлялося, народними депутатами України Андрієм Павелком та Максимом Курячим були ініційовані запити в Кабінет Міністрів, космічне агентство та інші інстанції з погашення заборгованості по зарплаті працівникам ДП «Південний машинобудівний завод». За ініціативою Максима Курячого питання про погашення заборгованості по зарплаті на «Південмаші» розглядалося на розширеному засіданні Кабміну за участю представників Адміністрації Президента, Кабінету Міністрів, Державного космічного агентства України та Дніпропетровської обласної ради.
Читайте також: Кабмин поможет “Южмашу” выплатить долги по зарплате