Громади Дніпропетровщини почали самостійно працювати з ЄС

18.12.2014 14:31   -
Автор:

Органи місцевого самоврядування Дніпропетровщини самостійно переймають європейський досвід з розвитку територій. Нещодавно представники районної ради Широківського району відвідали країни Європейського Союзу, де вчилися у колег з Австрії, Угорщини та Словаччини розвитку місцевого самоврядування, побудові громадянського суспільства, інноваційному розвитку.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Також проведено ряд зустрічей з депутатами парламентів та представниками муніципалітетів міст Мішкольц та Дебрецен (Угорщина), Братислава (Словаччина), Відень (Австрія).
«Дуже приємно, що наші громади самостійно працюють над розвитком своїх територій. І це один з вагомих результатів роботи обласної ради. Ми всіляко сприяємо, щоб наші громади вчилися проявляти власну ініціативу, бо тільки від них самих залежить добробут населеного пункту, де вони живуть», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.
За словами, заступника голови Широківської райради Вікторії Лаврової, завдяки підтримці голови обласної ради Євгена Удода, громади Дніпропетровщини мають змогу розвиватись за європейським принципом та отримувати від цього реальну користь у вигляді технічної та фінансової підтримки від міжнародних партнерів. «У цій поїздці ми, у першу чергу, перейняли гарний європейський досвід співпраці на рівні влади і громад. Побачили, що саме відкритість та готовність обох сторін до активної співпраці приносить дійсно дієві результати», – підкреслила вона.
Читайте також: Громадські організації Дніпропетровщини та Львівщини обговорили співпрацю з владою
Поїздка відбулась у рамках проекту «Європа на власні очі» за сприяння Інституту Політичної Освіти та Інституту Роберта Шумана. Її мета – сприяти європейській інтеграції України, посилити вплив громадянського суспільства на відносини між Україною і ЄС.