Христа причепурять до 90-річчя

25.03.2021 12:33   -

Статуя Христа Спасителя залишається найбільш вражаючою з усіх численних чудес Ріо-де-Жанейро, заввишки 38 метрів її видно з більшості куточків міста, фігура з піщанику забезпечує корисну орієнтацію для всіх мешканців міста, що виходить на затоку Ґуанабара, адже руки спрямовані точно на північ і південь. Стоячи біля ніг Христа, ви отримуєте повне диво не лише цього вражаючого пам’ятника, але й розлогої панорами міста долі.

Христос в Ріо святкує своє 90-річчя у жовтні 2021 року, тому проводиться реставраційні роботи, щоб забезпечити найкращий вигляд пам’ятки для громадськості та туристів.

Архітектор Крістіна Вентура, яка відповідає за відновлення статуї Христа Спасителя, перевіряє руку статуї під час її роботи до її 90-ї річниці у Ріо-де-Жанейро, Бразилія, 24 березня 2021 р.

Архітектор Крістіна Вентура, яка відповідає за відновлення статуї Христа Спасителя, перевіряє руку статуї під час її роботи до її 90-ї річниці у Ріо-де-Жанейро, Бразилія, 24 березня 2021 р. REUTERS / Пілар Оліварес

Статуя Христа-Спасителя бачиться під час її реставрації, оскільки тривають роботи до її 90-ї річниці, у Ріо-де-Жанейро, Бразилія, 24 березня 2021 р. REUTERS / Пілар Оліварес

Робітники піднімаються на статую Христа Спасителя для реставрації.

Робітники піднімаються на статую Христа Спасителя для реставрації, оскільки тривають роботи до її 90-ї річниці, у Ріо-де-Жанейро, Бразилія, 24 березня 2021 р. REUTERS / Пілар Оліварес

Статуя Христа-Спасителя бачиться під час її реставрації, оскільки тривають роботи до її 90-ї річниці, у Ріо-де-Жанейро, Бразилія, 24 березня 2021 р. REUTERS / Пілар Оліварес
Архітектор Крістіна Вентура, яка відповідає за відновлення статуї Христа-Спасителя, перевіряє руку статуї, коли тривають роботи до її 90-ї річниці Христа цього року в Ріо-де-Жанейро, Бразилія, 24 березня 2021 р. REUTERS / Пілар Оліварес

Архітектор Крістіна Вентура, яка відповідає за відновлення статуї Христа-Спасителя, йде на верхівку статуї, поки тривають реставраційні роботи.

Архітектор Крістіна Вентура, яка відповідає за відновлення статуї Христа-Спасителя, йде до статуї, поки тривають роботи до її 90-ї річниці у Ріо-де-Жанейро, Бразилія, 24 березня 2021 року. REUTERS / Пілар Оліварес

Напередодні розпочатої реставрації статую відцифрували й просканували.

Компанія, яка займається виготовленням пристроїв для створення тривимірних зображень об’єктів, будівель та пам’ятників, зробила карту внутрішньої частини однієї з найвідоміших статуй у світі, – повідомляє business-live.

Спеціаліст з геопросторових карт GeoSLAM створив цифровий двійник інтер’єру та екстер’єру статуї Христа Спасителя.

Її команда проводила роботу за допомогою ручних сканерів та безпілотників до реставраційних робіт, які мають відбутися до 90-річчя статуї.

Фігура Христа площею 98 футів, яка знаходиться на висоті 2320 футів над Ріо, була побудована в 1931 році і минулого року її відвідували понад два мільйони разів.

Для завершення сканування вершина гори Корковадо була закрита для громадськості. Це дозволило невеликій групі з CPE Tecnologia – бразильському дилеру GeoSLAM – просканувати всю фігуру лише за 45 хвилин.

Вузькі сходи та тісні внутрішні проходи були зафіксовані портативним сканером ZEB Horizon від GeoSLAM, який випромінює 300 000 лазерних точок в секунду.

Потім цей же пристрій було встановлено на безпілотник, щоб зафіксувати повний детальний зовнішній вигляд пам’ятника. Дані, зібрані GeoSLAM, означають, що тепер їх можна переглядати практично зсередини та зовні.