Фракція Порошенка в облраді домоглася виплати надбавок лікарям

11.10.2020 09:26   -

Депутати фракції Петра Порошенка змусили голову Дніпропетровської обласної ради Святослава Олійника виділити гроші з бюджету на доплати медикам, які працюють із хворими на коронавірус пацієнтами. Про це повідомляє пресслужба облради.

Так, під час засідання обласної ради головлікар лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко, який раніше був обраний депутатом області від фракції Порошенко, звернувся до чиновників з проханням підтримати його пропозицію щодо виділення додаткових коштів. Своє прохання Риженко аргументував катастрофічною ситуацією з коронавірусними хворими:

Лікарі працюють по 2-3 доби в місцях високої концентрації вірусу. Сьогодні повністю заповнений старий хірургічний корпус, де розташована реанімація із найтяжчими хворими. Зараз ми плануємо до відкриття терапевтичний корпус із відділенням, де будуть лікуватися хворі середнього ступеню тяжкості. Якщо почнуть хворіти лікарі, нікому буде рятувати хворих, кількість яких зростає щодня. Тому ми маємо підтримати лікарів“, – сказав Сергій Риженко.

Депутати колективним голосуванням підтримали ініціативу, тому скандальний глава облради Святослав Олійник, який також йде на вибори від «зелених», не зміг дати відсіч більшості і був змушений погодитися з рішенням.

КП “Дніпропетровська обласна клiнiчна лiкарня iмені I.I. Мечникова” – 700 тисяч гривень.

КП “Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” отримає 800 тисяч гривень.

Таким чином, у Олійника «вибили» півтора мільйона гривень з резервного фонду області, які спрямують на виплату стипендій медичним співробітникам, що працюють з хворими на COVID-19.

Нажаль, це лише маленька частка того, що могла би зробити “зелена влада” для підготовки медичної системи до епідемії. Більша частина грошей, передбачених на підтримку медичної системи розійшлася в афері під назвою “Велике будівництво”. Лише 1 % грошей із “коронавірусного фонду” було витрачено на медичні цілі.