Дебатів не буде вже офіційно, а демократи сумніваються в здатності Трампа виконувати обов’язки президента

10.10.2020 16:42   -

Другі дебати між Трампом і Байденом скасовані вже офіційно (Трамп відмовився від відео-дебатів).

Друга президентська дискусія між Дональдом Трампом та Джо Байденом була скасована, підтвердила Комісія з президентських дебатів у п’ятницю.

“Зараз очевидно, що 15 жовтня дебатів не буде, і CPD зверне свою увагу на підготовку до остаточних президентських дебатів, запланованих на 22 жовтня”, – йдеться у заяві комісії.

Після провальних дебатів, після яких перевага Джо Байдена значно зросла й досягла рекордних значень, Трампу не дуже вигідно знову опинитися перед камерами в дискусіях з досвідченим суперником.

Так само не на користь чинної влади закінчилися дебати віце президента Пенса і Камали Гарріс, яка йде віце президентом в парі з Байденом.

Дебаты Пенса и Камалы Харрис прошли спокойно

Спалах Covid-19 серед високопоставлених представників Білого дому та військових призвів до драматичної ситуації в адміністрації Трампа. За останні дні щонайменше 20 людей, які працювали в особняку виконавчої влади або працювали навколо нього, дали позитивні результати на Covid-19.

Трамп уникає відповідей щодо того, чи він ще не провів негативний тест на вірус. У першому інтерв’ю президента, яке провів камеру після його діагнозу, Трамп сказав, що почувається “дуже добре і дуже міцно”, але в черговий раз відмовився відповісти на питання про свої останні результати тестів.

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі подасть законопроєкт про Комісію, яка може і повинна оцінити (ґрунтуючись на висновках незалежних лікарів) здатність президента виконувати свої обов’язки. На підставі висновків комісії (теоретично і якщо буде потрібно) може бути застосована процедура відсторонення президента від влади відповідно до 25-ї статті Конституції (неможливість президентом виконувати свої обов’язки за станом здоров’я), – повідомляє CNN.

Nancy Pelosi: Top Democrat wants panel set up that could remove an unwell  US president from office - More Radio
Спікер Палати представників Ненсі Пелосі, занепокоєна  нестабільною поведінкою президента Трампа  останніми днями після того, як його лікарі  надали обмежену інформацію про його відновлення  від коронавірусу

Пропозиція, яка буде представлена ​​в п’ятницю Пелосі та Демократичною Республікою Джеймі Раскіном, створить орган, призначений “допомогти забезпечити ефективне та безперебійне керівництво найвищою посадою у виконавчій владі”.

Після того, як минулого четверга Трамп двічі пройшов позитивний тест на вірус і оголосив про свій позитивний статус рано вранці в п’ятницю, стан Трампа виявився серйозним, лікар Трампа заявив, що він страждав високою температурою та отримував додатковий кисень, а також коктейль з антитілами від біотехнологічної компанії “Регенерон”.

Трамп покинув лікарню в неділю, але про його стан важко судити, адже його ніхто окрім найближчого оточення не бачив, а від дебатів він відмовився. Тож занепокоєння не безпідставні, адже всю інформацію лікарі приховують.