Естонія і Литва визнала війну Московії проти України геноцидом

21.04.2022 14:35   -

Парламент Естонії ухвалив рішення про визнання дій російських військ в Україні геноцидом.

Парламент ухвалив заяву «Про воєнні злочини та геноцид російської федерації в Україні», яку підтримали 84 депутати зі 101.

У заяві сказано, що під час агресивної війни Московія систематично вчиняє воєнні злочини проти цивільного населення, які ухвалюються і підтримуються чинною владою рф.

Парламент Естонії закликає парламенти інших країн теж визнати війну рф проти України геноцидом українського народу і створити міжнародний суд для притягнення винних до відповідальності.

Сейм Латвії слідом за парламентом Естонії визнав війну Московії проти України геноцидом.

Про це повідомляється на сайті Сейму Латвії.

Сейм засуджує військову агресію Московії та широкомасштабне вторгнення в Україну за підтримки й участі білоруського режиму лукашенка.

У заяві наголошується, що невиправдане вторгнення є грубим порушенням суверенітету та територіальної цілісності України, явним порушенням зобов’язань Московії за Статутом ООН і міжнародним правом.

Сейм виступив за різке розширення поставок зброї в Україну та негайне припинення імпорту енергоносіїв з Московії до ЄС. Сейм закликає євроатлантичну спільноту та її партнерів терміново запровадити комплексні санкції проти московитів, щоб позбавити їхню армію можливості продовжувати військову агресію