Перейменування вулиць, евакуація через місто та робота комунальних служб: Філатов розповів про основні рішення сесії міськради та життя Дніпра на 57 день війни

21.04.2022 17:43   -

Мер Дніпра Борис Філатов підбив підсумки 20-ї позачергової сесії міськради та розповів, як живе місто.

«Депутати, міська рада – усі на місці, усі працюють на благо територіальної громади – як єдине ціле і незалежно від партійної приналежності», – наголосив Філатов під час брифінгу 21 квітня.

Знаковим рішенням ранкового засідання він назвав перейменування більше ніж 30 вулиць, назви яких були пов’язані з країною-окупантом. Їх замінили назвами на честь українських міст і символів війни. Відтепер у Дніпрі замість Біломорської вулиці з’явилася  Чорнобаївська. Абхазька стала Ірпінською, замість провулку Бурятського — Бучанський, а провулок Московський став провулком Азовсталі. Є також вулиці Польська і Волонтерська. Повний перелік перейменованих вулиць є на сайті міської ради Дніпра. Мер зауважив, що для містян це не спричинить незручностей — ані фінансових, ані пов’язаних з перереєстрацією. 

Крім цього, Філатов зазначив, що депутати Дніпра проголосували за підтримку звернення Верховної Ради до іноземних парламентів і міжнародних організацій про визнання дій рф геноцидом Українського народу.

Водночас, коментуючи перебіг евакуації, мер зауважив, що кількість людей, які їдуть через Дніпро, протягом останніх півтора тижня становить близько 200–250 осіб щодня. Нині виїжджають переважно зі Слов’янська, Лисичанська, Покровська. Сьогодні ввечері з залізничного вокзалу Дніпра вирушить один евакуаційний поїзд – на Чоп.

Філатов також повідомив, що комунальні служби міста працюють у звичайному режимі. Є достатні запаси всіх необхідних реагентів. Мер подякував комунальникам, лікарям, медперсоналу та волонтерам, які залишаються в місті та продовжують працювати. 

Своєю чергою КП «Зеленбуд» продовжує весняний догляд за деревами, а «Міськсвітло» замінює натрієві лампи вуличного освітлення на LED-світильники.

КП «УРЕА» чистить і промиває дощоприймачі та колектори. Наразі також завершується заміна частини старого зливового колектора на Набережній Заводській. Це дозволить прибрати калюжі у районі вулиці Павлова.