Дорогу Дніпро-Решетилівка, яку почали будувати ще за Порошенка, нарешті збираються завершити

24.02.2021 12:24   -

Будівництво траси Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка планують завершити у 2021-му. Про це під час форуму “Україна 30. Інфраструктура” розповів голова Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кубраков.

Загальна протяжність нової магістралі – 160 км. У Дніпропетровській області – 57 км.

“В планах цьогоріч добудувати магістраль, що з’єднає Дніпро з Києвом. На території Дніпропетровщини стартувало будівництво останньої 29-кілометрової ділянки. Там вже майже завершений мостовий перехід через канал Дніпро-Донбас”, – зазначив Олександр Кубраков.

“Вже побудували 28 км, залишається ще 29,5. Дорога напряму з’єднає Дніпро зі столицею – в обхід населених пунктів Петриківського та Царичанського районів”, – сказав начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Олександр Коломійцев.

“Це, без перебільшення, грандіозний проєкт. Будують якісну європейську дорогу за найсучаснішими технологіями. Встановлюють освітлення, облаштовують штучні споруди. Все для безпеки та комфорту водіїв”, – розповів заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Максим Беспальчук.

Загалом в Україні цьогоріч збираються оновити 4,5 тис. км. державних автошляхів. У пріоритеті також дороги прикордонних пунктів, розвиток цементно-бетонних магістралей, оновлення мостів.

Нагадаємо, що будівництво автомобільної дороги  Н- 31 (Р-52) Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка – важливий крок в розбудові дорожньої інфраструктури Дніпропетровської області, яку з 9 серпня 2017 року дорогу регіонального значення  Р-52  підвищили за класифікацією до національної дороги  Н-31.

Автодорога проходить через центральні частини таких населених пунктів Дніпропетровської області як Лобойківка, Петриківка, Китайгород, Царичанка та виконує функції основної вантажної та пасажирської магістралі. Звісно, за таких умов значно знижується пропускна спроможність дороги, швидкість руху, транспортного потоку, різко погіршуються екологічні умови – підвищується загазованість та рівень шуму, а найгірше – збільшується кількість та тяжкість дорожньо – транспортних пригод.

Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області 12 червня 2017р. було проведено процедуру закупівлі робіт через систему «Prozorro» на будівництво автомобільної дороги державного значення Р-52 Дніпропетровськ–Царичанка–Кобеляки–Решетилівка.