Доналд Трамп – “Зрадникокомандувач”

02.07.2020 11:31   -
Автор:

Продовження розгортання та наповнення деталями скандалу із ігнорування президентом США Трампом інформації американської розвідки про московське фінансування вбивства американських військових талібами.

На цю тему пише відомий український блогер-американіст Влад Пономар:

«В Америці триває мега скандал про те, що спецслужби Московії платили винагороди талібам за вбивства американських солдатів в Афганістані, але Трамп й далі все продовжував свої регулярні зідзвони з Путіним і наполягав на його запрошенні в G-7 + навіть, після цього. Трамп, як завжди, бреше і каже, що йому не доповідали. Нещодавно призначений Трампом Голова всіх розвідок Гренелл (1000% своя Трампу людина і тому й призначений) намагається відмазувати Трампа. Чому неможливо, щоб Трамп не знав цього?Тому, що ця інформація циркулювала у багатьох доповідях американських спецслужб з січня цього року і, як кажуть колишні і діючі топи розвідок, немає жодного шансу, щоб про це не було повідомлено президенту під час регулярних брифінгів, наприклад ЦРУ, для президента (до речі, Болтон в своїй книзі описав ЯК проходять ці брифінги і як Трамп тільки сам балакає, аби не слухати”.

Ось вчорашній ролик Організації ветеранів воєн в Іраку і Афганістані, де Трамп просто і прямим текстом називається зрадником, а Путін – його господарем.

Але тільки українські трампісти (в унісон з ботофермой Пригожина) продовжують твердити – “які ваші докази?”

Але часто в житті не треба ускладнювати, коли не треба ускладнювати, використовуючи загадкове – “Не все так однозначно.” Адже, якщо перед вами щось, що виглядає як качка, поводиться як качка і крякає як качка, то – це качка.

Афганський скандал (або жах) Трампа продовжує розростатися за класичною схемою нарізки салямі.

Почнімо трохи здалеку.

Трамп принизив свою Розвідспільноту на «Саміті зради» з Путіним в Гельсінкі в 2018 році, коли публічно заявив, що довіряє даним Путіна, а не даними своєї Розвідспільноти, стосовно того, що Московія не втручалася у вибори в США в 2016 році. Але це лише емоційна верхівка айсберга.

А фундаментальна частина айсберга є в тому, що Розвідспільнота США – це найважливіша частина Deep state – це дуже інформована і патріотична (як і армія) частина суспільства, яка, як ніхто інший, бачить, що Трамп знищує Америку, її зв’язки з союзниками тощо (і хоча Трамп й замінив керівництво всіх спецслужб на лояльних особисто собі осіб, але є поінформовані люди рангом трохи нижче). Тому Розвідспільнота діє, і тому засоби масової інформації мають ту мега важливу інформацію, яку мають і оприлюднюють. Мають дуже багато, але оприлюднюють частинами (нарізають салямі). І афганський скандал Трампа є класичним прикладом.

ЗМІ інформують – Трамп починає брехати – ЗМІ дають більше і спростовують брехню Трампа – Трамп бреше далі – і так далі.

Спочатку Трамп казав, що він не був проінформованим про те, що ГРУ Московії платить винагороди талібам за вбивства американських вояків. Потім він казав, що може і був, але не прочитав або забув. Але водночас вчора прес-секретар Трампа каже, що він є найінформованішою людиною у всесвіті (і її не бентежить, що тут є явне протиріччя).

Потім він збирає конґресменів тільки зі своєї партії і бреше навіть їм. І так далі.

А Розвідспільнота та ЗМІ продовжують нарізати далі.

Вчора оприлюднено інформацію про те, що у національної розвідки є перехоплення банківських переказів ГРУ талібам (є і свідки і ще багато чого, що ще попереду). І про це все Трамп знав і знав давно.

Але до чого це все?

До виборів, звісно. З вовками жити – по-вовчому вити.

Ось результати, наприклад, вчорашнього найсвіжішого опитування.

Наскільки американці задоволені станом справ в країні? Американці-демократи, природно на 7%. А ось задоволення республіканців до вчора за всі три з половиною роки не опускалося нижче 50%, але вчорашнє опитування – 19%! Тобто, обвал відразу в 2,5 рази. І це ще без афганського скандалу (жаху). Це “три кити” трьох мега провалів Трампа працюють – як він “впорався” з епідемією, економіка і протести.

Ну ось так приблизно наразі. А далі буде більше і жорсткіше – Америка увійшла в найважливішу і найбруднішу кампанію у своїй історії.

Пару слів про Байдена.

Байден не має бути мега активним сьогодні – він повинен дати Трампу можливість закопувати себе власноруч. Але активність Байдена буде наростати в процесі кампанії, за розумної політтехнологічної потреби.»

Ось такий приклад головнокомандувача, який зрадив військових, якого обрали завдяки московській допомозі, який так хотів відплатити Путіну зняттям санкцій, поверненням до Великої вісімки, та примусу України до капітуляції. Все це може стати реальністю, якщо Трама переоберуть на другий строк і тоді надії Путіна справдяться.

Автор – Боніфацій