До України прибули перші два гелікоптери Airbus Helicopters H145

24.10.2020 12:57   -

22 жовтня 2020 року до Києва із Донавюрта (Німеччина) здійснили переліт перші два нових гелікоптери Airbus Helicopters H145 для Управління авіації та поліції на воді.

Гелікоптери було побудовано в 2020 році. Та до цього часу в Німеччині на них здійснювалось навчання персоналу. Передача інших 8 H145 має відбутися до серпня 2021 року, як це передбачено умовами контракту, передбачається, що вони будуть поставлені у версії Н145 D3 (нова модифікація із 5 лопатями та збільшеним корисним навантаженням), – повідомляє Military Aviation.

У Міністерстві внутрішніх справ вони використовуватимуться в Управлінні авіації та поліції на воді. Авіаційний персонал Управління авіації та поліції на воді пройшов перший етап підготовки до виконання польотів. Навчання щодо експлуатації вертольоту Н-145 пройшли шість фахівців технічного персоналу у льотній академії «AIRBUS HELICOPTERS» у Німеччині. Чотири фахівці технічного персоналу вивчали двигун в компанії «Safran Helicopter Engines» у Франції. Управління готує наступні групи авіаційних фахівців для подальшого навчання.

Як можна побачити із фото, два борти обладнанні пошуковим прожектором та лебідкою, а також вони можуть залучатися до аеромедичної евакуації, про що свідчить розпізнавальний знак “червоний хрест”.

Необхідність нанесення розпізнавального знаку “червноний хрест” передбачена п. 14 Положення про розпізнавальні знаки, які наносяться на повітряні судна державної авіації України   (державні повітряні судна, що використовуються як повітряні санітарно-транспортні засоби та які підпадають під дію відповідних міжнародних конвенцій, повинні мати обов’язковий додатковий розпізнавальний знак – “червоний хрест”, що наноситься поряд з національними кольорами).

До України прибули два гелікоптери H145 для МВС

Раніше авіація МВС вже отримала перші гелікоптери H125 та H225 для потреб Нацгвардії, Держприкордслужби та ДСНС. 3 січня 2020 року в Україну прилетіли перші два гелікоптери Airbus H125 від французької компанії Airbus Helicopters для ДПСУ (Державної прикордонної служби України).

Два гелікоптери Airbus H125 для Держприкордонслужби доставили до України –  Новини Полтавщини

У грудні 2018-го року в Україну прибули перші два гелікоптери H225 Super Puma, які закуповуються для потреб Міністерства внутрішніх справ – НГУ та ДСНС.

Нацгвардія і ДСНС отримали гелікоптери Super Puma