До Херсона прибув перший у Європі артпотяг “Гоголь TRAIN”

04.09.2021 14:50   -

4 вересня з Києва до Херсона прибув перший у Європі артпотяг “Гоголь TRAIN”. У 7 розмальованих вагонах на міжнародний фестиваль сучасного мистецтва “Dream ГОГОЛЬFEST” приїхали гості з різних міст України, – повідомляє Вгору.

Програму “Dream ГОГОЛЬFEST” – дивіться за посиланням: https://cutt.ly/mWWsX3C.

Усі сім вагонів потягу “Гоголь TRAIN” розмальовані з обох боків. Над цим працювали художники з різних міст України. Серед них Максим Кільдеров з Нової Каховки. Працював, розказує чоловік, близько 50 годин протягом 5 днів. І це, каже, – один з найважливіших його проєктів.

“Я розмалював 7 вагонів. Наприклад, один з них присвячений Вальхалі. Різні вагони по-різному, цей вагон присвячений Ротшельду, переосмисленню його образів, текстів та інтерв’ю, яким він був за життя. Це – найбільший крок, який я пройшов на цей момент, це суперпроєкт. Тепер піду дороблювати локацію на Гогольфесті в Урбансаду і після цього йду на техноплавні, щоб робити там артоб’єкт”, – розповів Максим Кільдеров.

Вперше за історію проєкту “Гоголь TRAIN” організатори відправили його у шість рейсів. Один з них – з Києва до Херсона. Роман Кацалап – програміст, приїхав на фестиваль зі столиці.

“Я почув цього літа про”Гоголь TRAIN” і в принципі мене дуже здивувало, що такий потяг є у нас і захотілося у ньому побувати. Поїздка до Херсона – це єдиний час, коли я зміг приїхати на ньому. Найбільш цікава – музична програма, ну і люди. Це – вагон, де всі приїхали відпочивати під музику на фест”, – говорить Роман Кацалап.

Гоголь TRAIN» – це не просто розмальований потяг, розказують його пасажири. Під час кожного рейсу у середині відбуваються музичні виступи, освітні та візуальні програми.

“Брали участь у «ГогольFest» у Києві колись, це було кілька років тому. Тому зараз вирішили приїхати у Херсон і побачити, який зараз «ГогольFest». Я ніколи ще не був у потязі і на концерті одночасно, то мені сподобалося”, – каже пасажир з Чернігова Сергій Агієнко.

Киянин Ярослав Гаврилишин говорить, що насправді, вирішив поїхати заради одного виконавця, але отримав велике задоволення, навіть, при тому, що він не виступав. Каже, дуже радий, що поїхав, бо це – перший у Європі такий потяг, і дуже цікавий експеримент. Тут можна познайомитися і потусити з багатьма людьми, і творчими, і, які виступають, які грають діджей-сети.

Поїхати на цьому потязі може будь-хто, придбавши путівку, у вартість якої входить проїзд в обидва кінці. Вартість квитка не відрізняється від звичайного потяга сполученням Київ-Херсон.