Між Україною та Польщею з’явиться ще один пропускний пункт

04.09.2021 15:25   -

Польща найближчим часом розпочне будівництво автомобільного пункту пропуску Нижанковичі-Мальховичі, – повідомляє на Facebook голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький. Представники України і Польщі вже заклали наріжний камінь для початку будівництва нового пункту пропуску «Нижанковичі-Мальховичі».

«Проєкт реалізує Підкарпатське воєводство. 19 травня 2020 року тут визначили інвестора для будівництва автомобільного пункту пропуску в «Нижанковичі-Мальховичі». Тендер на будівельні роботи також відбувся. Усе готово до початку будівництва», – йдеться в повідомленні.

Цей пункт пропуску буде розрахований для автомобілів і автобусів вагою до 3,5 тонн. Побудувати його хочуть за чотири роки. Україна ж має прокласти до нього лише дорогу.

«З українського боку до нового пункту пропуску ми будуємо дорогу. Роботи з будівництва автодороги (Т-14-18) Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий розпочаті в березні 2021, попередньо завершити їх плануємо в грудні 2022 року», – додав Максим Козицький.

Нагадаємо, з 7 липня Угорщина відновила роботу двох пунктів пропуску на кордоні з Україною «Лонья» і «Барабаш».