З Харкова до Дніпропетровська привезли 25 поранених бійців

09.02.2015 18:25   -
Автор:

Поранених на території Луганської області доправляють до Харкова, з Донеччини везуть на Дніпропетровщину. Така схема евакуації офіційно діє з початку антитерористичної операції. Але ж з неї випадає фактор “рідних стін” — вояки прагнуть возз’єднатися з родинами, а близьким легше доглядати хворих і поранених поближче додому.
Про це йдеться у сюжеті 9 каналу, пише видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Якщо стан здоров’я дозволяє транспортування, є сенс потерпіти кілька годин дороги, аби обійняти рідних. Солдати, що ввечері 7 лютого прибули в Дніпропетровський військовий шпиталь, раді-радісінькі.
Разом з Дніпропетровськими вояжують хлопці з Миколаїва та Запоріжжя. Всі також рвуться додому, шанс побачити рідних з’явиться після медичного огляду.
Тетяна Губа дотримується думки, що схема лікування поближче додому не громіздка і корисна. Більшість військових не бачилися з рідними по 4 -5 місяців. До Дніпропетровська всі приїхали після медичної допомоги у Харкові, без загрози життю та здоров’ю. А обійми з дружиною, дітьми чи побачення з новонародженим онуком за терапевтичним ефектом можуть перевершити нацкращі досягнення сучасної медицини.
«Первый раз мы забрали 26 человек, второй раз- 28, сейчас приехали 25 ребят. Среди них есть и страдающий хроническим гепатитом С, поэтому лучше ему будет в нашем учреждении. Есть и с хроническим гастритом парень, у нас есть институт гастроэнтерологии. Я вижу целесообразность смены лечения. Необходимо приложить максимум усилий, чтобы было комфортно, уютно ребятам, чтобы был серьезный эффект от лечения», – говорить радник губернатора Дніпропетровщини Тетяна Губа.
Читайте також: Днепропетровских волонтеров Татьяну Губу и Татьяну Рычкову президент наградил орденами