Дніпровський музей презентує “дитячий простір”

02.02.2021 13:23   -

2 лютого Дніпровський науково-технічний музей «Машини часу» запрошує на відкриття  проекту «Дитячий  простір», що реалізований при підтримці програми «Культурна столиця». «Дитячий простір» буде розміщено на 2 поверсі музейної експозиції.  

«Дитячий простір» уявляє собою інтерактивну підлогу, яка зберігає в собі більше 70 дитячих розвиваючих  ігор, які стануть гарним доповненням до музейних екскурсій/квестів. Наприклад, деякі безпосердньо пов’язані з тематикою музею: «Правила дорожнього руху» », під час якої діти матимуть змогу у ігровій формі дізнаватися правила дорожнього руху, моделюючи, приймаючи рішення в той чи іншій запропонованій ігровою програмою ситуації на вулиці. «Будуємо місто», «Футбол» тощо – розвиваючи ігри, які матимуть позитивний вплив на музейних відвідувачів, як дитячих груп різного віку, так и родинного відвідування, нададуть можливість взаємодії між музейними відвідувачами. 

Розробкою, програмним забезпеченням та встановленням ітерактивної підлоги займалася фірма Robo Agency (м.Київ), яка вже має досвід роботи з музейним простором. Партнерами «Дитячого простору» стала відома фірма SIKU Ukraine, яка надала призи для дітей, які будуть отримувати діти під час інтерактивних екскурсій. SIKU Ukraine – це виробник якісних іграшкових міні-моделей автомобілв та автотехніки, які стануть чудовим подарунком для дитини. 

«Програма «Культурна столиця» дозволяє підтримувати людей, які хочуть створити у Дніпрі щось нове, гарне і корисне. Впровадження інтерактивної підлоги у музейний простір стане першою спробою серед музеїв міста», – сказав начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.  

Простір розрахований на дітей від 5 до 10 років. Граючи, відвідувачі зможуть вивчати правила дорожнього руху, розбудовувати місто тощо. Партнером проєкту стала компанія «SIKU Ukraine», яка надаватиме призи маленьким учасникам інтерактивних екскурсій.

«Це прекрасно, що у нашому місті хороші проєкти мають можливість отримувати фінансування. Торік ми створили нашу «інтерактивну кабінку», завдяки якій відвідувачі музею різного віку літають над Дніпром за допомогою технологій віртуальної реальності. Тож ми мали зробити ще один крок уперед. Цьогоріч ним стала інтерактивна підлога», – розповів директор музею «Машини часу» Михайло Прудніков.

На відкритті був присутній керівник художньої ради при міському голові Григорій Гельфер: «Я радий, що «Культурна столиця» вкотре змогла реалізувати ідею Михайла Пруднікова. Адже його ініціативи виявляються потрібними місту та його жителям. Я радий, що ми розвиваємося та рухаємося до нашої спільної мети  – «Дніпро – культурна столиця» – з такими друзями».

Адреса музею: вул. Мандриківська 44, кут Селянського спуску і Мандриківській.

Музей працює: пн-пт: 10:00 – 18:00; вихідні 10:00 – 19:00.

Телефон:  073 101 05 85; 0562335104