Дніпровці заощадять гроші на виборах – Філатов може стати мером уже в першому турі

12.10.2020 15:04   -

Мер Дніпра Борис Філатов виграє вибори вже в першому турі. За чинного міського голову готові проголосувати 54% дніпрян.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром соціальних і маркетингових досліджень “Социс”.

Філатов перемагає вже в першому турі на виборах мера Дніпра, - опитування

Другим за рівнем підтримки серед жителів Дніпра є екс-губернатор часів Януковича Олександр Вілкул (13,8%). При цьому він відстає від Філатова більш ніж в три рази.

Третє місце в рейтингу з 12% підтримки займає бізнесмен і політик Загід Краснов – лідер антирейтингу в Дніпрі.

Кандидат від партії президента, головний лікар обласної лікарні та чинний депутат Сергій Риженко перебуває на 5-му місці (7,6%) серед учасників перегонів.

Аналіз опитувань по областях та найбільших містах показує, що партія може перемогти у кількох обласних центрах та отримати найбільші чи просто великі фракції, – інформує ВВС.

О фаворитах избирательной кампании в Днепре - исследование центра СОЦИС -  «Интернет-издание «Днепр. Главное»

Домовитись з Віталієм Кличком чи Андрієм Садовим не вийшло, але частину мерів таки залучили.

Зокрема, під крило “Пропозиції” пішов керівник Житомира Сергій Сухомлин, який має шанси виграти мерські вибори вже в першому турі й отримати більшість у міськраді.

філатов

Мер Кропивницького Андрій Райкович також може виграти у першому турі й завести фракцію “Пропозиції”, яка буде найбільшою.

Керівник Миколаєва Олександр Сенкевич з брендом “Пропозиції” і великим відривом лідирує на мерських перегонах, але швидше за все вийде до другого туру з кандидаткою від “Слуги народу”. Президентська і мерська партії мають однакові рейтинги до міської ради.

Нещодавно звільнений мер Чернівців Олексій Каспрук також долучився до “Пропозиції”. Він ділить перше місце у рейтингу на міського голову і може вийти до другого туру, а також завести фракцію у міську раду.

Борис Філатов наполягає: партія розвивається з прицілом на наступні парламентські вибори.

“Ми плануємо брати участь у парламентських виборах і під це створювали партію”, – розповів пан Філатов ВВС News Україна. Хоча наполягає, що мери облцентрів, які переможуть, балотуватись у парламент не будуть.

Що ж до партії Коломойського “За майбутнє”, то вона зуміла зібрати власну групу у парламенті з правами фракції. Туди заманили впливових мажоритарників, які за своє життя змінили вже не один партійний прапор – від “Свободи” до “Партії регіонів”. Найвідомішими з них є Віктор Балога, власник “Епіцентру” Олександр Герега, лідер болгарської громади Антон Кіссе та Антон Яценко.