Харків у “чорній” зоні, а “слуги” з Дніпра організовують туди масові екскурсії

12.10.2020 15:09   -

У Харкові міські та обласні лікарні вже на 100% заповнені пацієнтами з СOVID-19, і лише за рахунок вільних дитячих ліжок та місць для вагітних регіон утримується в помаранчевій зоні, – повідомляє Укрінформ.

«Фактично у нас помаранчева зона. Це фактично. Я повинен сказати, що реально ми навіть не в червоній зоні, а вже в чорній. Заповнена ліжок насправді зараз є стовідсотковою. Для того, щоб формально перейти в червону зону, нам необхідно 5 днів поспіль мати заповненість за одним критерієм 75%. На сьогодні заповнюваність 70%», – заявив Олексій Кучер.

Ми вже писали про небезпеку відвідування Харкова “Безкоштовні екскурсії дніпрян до “помаранчевого” Харкова можуть обернутися масовим захворюванням у Дніпрі”, коли під керівництвом представника “Слуг” Святослава Олійника в розпал пандемії проводяться масові екскурсії до сусіднього обласного центру, для людей, яких звозять з усієї нашої області.

І ось ми можемо спостерігати результати таких безвідповідальних дій чинної влади “слуг” – статистика захворювань свідчить, що завдяки масовим екскурсіям до “чорного” Харкова, Дніпро наближається до помаранчевої зони.

За словами губернатора Харківської області, кількість хворих, яких госпіталізують щодня перевищує кількість виписаних пацієнтів. У міських лікарнях ліжка доставляють вже в коридорах і холах, а в обласній інфекційній лікарні, розрахованої на 240 місць, розмістяться 280-300 пацієнтів. Найближчим часом в лікарнях міста і області буде додатково виділено 320 ліжок. Також медустанови планують додаткову закупівлю кисневих концентраторів.

«Госпіталізуються від 60 по області до 90 осіб, для того, щоб нам розмістити цих людей, а є такі, які знаходяться в украй важкому стані, нам необхідно таке ж кількість і виписати. Це як раз є підтвердженням того, що ситуація є критичною», – заявив глава Харківської ОДА.

Відзначимо, за останню добу в Харківській області лабораторно підтверджено 23 341-й випадок СOVID-19. З них 5 073 пацієнта одужали. Померли 402 людини. На цьому тижні двічі було зареєстровано понад 600 нових випадків на добу.