Дніпропетровський нардеп вніс законопроект на підтримку аерокосмічної галузі України

25.12.2014 12:42   -
Автор:

Народний депутат України Максим Курячий з Дніпропетровська зареєстрував проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України, щодо особливості справляння земельного податку”.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу нардепа.
Законопроект передбачає внесення до п.1 підрозділу 6 розділу ХХ Перехідних положень Податкового кодексу України змін, які дозволять на термін дії Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2013–2017 роки звільнити від сплати земельного податку земельні ділянки виробничого призначення тих суб’єктів космічної діяльності, які отримали ліцензію на право її здійснення та брали участь у реалізації таких договорів (угод).
У разі ухвалення законопроекту головні підприємства аерокосмічної галузі – ДП ВО «Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова» та ДП «Український науково-дослідний конструкторсько-технологічний інститут еластомерних матеріалів і виробів» одержать у цьому році значні пільги – 51,6 млн. грн. – 0,6 млн. грн. відповідно.
Сьогодні вищезазначені підприємства перебувають у складному фінансовому стані. Лише заборгованість з виплати заробітної плати за статистичною звітністю станом на 01.11.2014 по ДП ВО «Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова» становить 57,3 млн. грн. А сплата з 01.01.2015 цими підприємствами земельного податку у повній сумі призведе лише до наявності податкового боргу по земельному податку, зауважив Максим Курячий.
Народний депутат вважає, що забезпечення розвитку сучасних космічних технологій в Україні є важливим чинником, що визначає стратегічне місце держави у світі, то необхідно наполегливо працювати над побудовою системного підходу щодо такої підтримки.
Читайте також: У Кабмина попросили помощи для “Южмаша”