Дніпропетровські депутати просять керівництво держави зупинити підвищення тарифів

08.04.2015 14:39   -
Автор:

Під час сьогоднішньої сесії депутати Дніпропетровської міської ради звернулися до Президента України, Прем’єр-міністра України, Верховної Ради та Кабінету міністрів з проханням «заморозити» підвищення тарифів на газ, світло і воду.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
У зверненні зокрема зазначається, що з 1 квітня підвищились тарифи на електроенергію, газ, тепло і гарячу воду для населення. З 1 травня українців також очікує зростання цін на холодну воду. У середньому ціна на газ, що використовується населенням для приготування їжі та підігріву води, підвищиться в 6,1 рази. До березня 2017 року тарифи на електроенергію виростуть в 3,5 рази.
«В умовах катастрофічного падіння рівня життя українців підвищення тарифів на комунальні послуги в таких розмірах насамперед вдарять по соціально незахищених верствах населення.
У Дніпропетровську 22.03.2015 та 04.04.2015 вже відбулись Марші соціальної справедливості, на яких громадськість висунула вимоги щодо необґрунтованого підвищення тарифів на комунальні послуги. З цього ж приводу до Дніпропетровської міської ради звертаються мешканці міста та громадські організації. Акції протестів розгорнулися і в інших регіонах країни.
Читайте також: Будь-які витрати міськради Дніпропетровська мають бути оприлюднені, – Жуков
Враховуючи вищевикладене, з метою уникнення зубожіння населення пропонуємо призупинити підвищення тарифів до моменту стабілізації економіки та зростання платоспроможності населення», – зазначається у зверненні до керівників держави.
Наведений текст був підтриманий більшістю присутніх – «за» рішення проголосували 74 міських депутати.
Як йдеться в рішенні, ініціатором звернення є громадська організація «Євромайдан – Дніпро» Ігоря Руденка та Миколи Кожушка.
За матеріалами: Дніпроград