Дніпропетровська облрада запускає конкурс мікропроектів з енергоефективності

13.10.2014 17:00   -
Автор:

13 жовтня у Дніпропетровській обласній раді стартував конкурс мікропроектів з енергоефективності у житловому секторі. Учасниками можуть стати фізичні особи, які мешкають у ОСББ, ЖБК та ОСН регіону.
Про це повідомляє видання “ГЛАВНОЕ”.
«Зраз проекти обласної ради з енергозбереження об’єднують близько 100 тисяч осіб з усієї області. Тільки завдяки конкурсу міні-проектів за три останні роки вдалося реалізувати близько 300 ініціатив жителів багатоповерхових будинків. Результат: економія теплоносіїв до 40% і 80% – електроенергії. Розуміючи, що нинішня зима буде непростою для всього регіону і для кожної окремої родини, ми вирішили провести додатковий конкурс для фізичних осіб, які є членами ОСББ, ЖБК, ОСН. Таким чином, ми дамо можливість людям вже в цьому році утеплити свої квартири і пережити опалювальний сезон з більшим комфортом. При цьому, потрібно бути реалістами, тільки адміністративними методами вирішити проблему енергозбереження неможливо. Необхідно практичну участь громад в цьому процесі. Тому, як і завжди, обов’язкова умова конкурсу – співфінансування», – підкреслив Євген Удод.
За умовами конкурсу, 80% вартості проекту бере на себе сам учасник, 20% отримує – з обласного бюджету (до 10 тис. грн). Люди самі визначають об’єм, кількість матеріалів і обладнання, які необхідні для реалізації проекту. Головне, щоб тематика проекту співпадала з умовами конкурсу: модернізація або установка системи опалення чи електроопалення, оснащення квартири сучасними приладами обліку енергоносіїв, закупка обладнання, яке необхідне для реалізації заходів з енергоефективності, оптимізації використання чи економії енергоносіїв тощо.
Конкурс триватиме з 13 жовтня до 14 листопада 2014 року. Усі бажаючі можуть подати свої мікропроекти до відділу місцевого самоврядування обласної ради. Більш детально з вимогами та умовами конкурсу можна ознайомитися за телефоном: (056)742-85-27