Дніпропетровський штаб з підготовки до виборів презентували представникові ОБСЄ

13.10.2014 17:53   -
Автор:

Саме під таким гаслом працює сьогодні обласний оперативний штаб з підготовки до виборів кандидатів у народні депутати України на Дніпропетровщині.
Днями радник голови облдержадміністрації Сергій Юхименко презентував роботу обласного оперативного штабу з підготовки до парламентських виборів на Дніпропетровщині представникові ОБСЄ Річарду Вільямсу.
Про це повідомляє видання «ГЛАВНОЕ».
Члени штабу проводять детальний аналіз ходу виборчої кампанії,перевіряють стан технічного забезпечення окружних комісій та виборчих дільниць, спілкуються з громадськістю, реагують на звернення кандидатів і роблять все можливе, щоб запобігти можливим порушенням виборчого процесу в регіоні.
Окреме питання – це реакція штабу на звернення громадськості та безпосередньо кандидатів у депутати щодо можливих порушень виборчого процесу в регіоні. На жаль, не всі ще зрозуміли, що колишні спроби маніпулювати виборцями цього разу не пройдуть.
За доволі короткий час нинішнього передвиборчого марафону вже мали місце спроби підкупу виборців. Неодноразово зверталися кандидати і з приводу псування білбордів. За кожним таким сигналом представники штабу виїжджають на місце події. І не тільки перевіряють факти, а й працюють з місцевою владою, представниками правоохоронних органів.
Ще один блок питань – це забезпечення порядку і спокою як під час передвиборчого процесу, так і в день голосування. Проведено чисельні наради з працівниками міліції, МНС. Зроблено все для того, щоб і влада, і правоохоронні органи у будь-якій ситуації діяли злагоджено і оперативно.
За словами Сергія Юхименка, Дніпропетровщина часто пропонує ініціативи, які ще не застосовувалися в країні. Зокрема мова іде і про такий обласний штаб.
«Ідея створення оперативних штабів була вперше впроваджена в області під час виборів Президента України. Вони продемонстрували свою ефективність. Тому і цього разу було вирішено продовжити цю практику», – розповів Сергій Юхименко..
Аналогічні штаби створено в містах і районах області. Що ж стосується штабу обласного,він контролює всі етапи ходу виборчої кампанії, слідкує за чітким виконанням календарного плану проведення виборчої кампанії, затвердженого Центральною виборчою комісією, супроводжує організацію чіткої роботи виборчих комісій, виділення транспорту, організаційної та комп’ютерної техніки. Все це передбачено нормами для кожного округу і дільниць, які затверджені ЦВК.
-Ваша інформація є дуже важливою, і я її передам іншим спостерігачам, – заявив спостерігач ОБСЄ Річард Вільямс, відвідавши Дніпропетровськ.
Він також сказав, що з такою ініціативою зустрічається вперше.