Дніпропетровцям розкажуть, хто фінансує передвиборчі кампанії партій

07.09.2015 16:04   -
Автор:

11 вересня в Дніпропетровську пройде громадський форум «Стеж за грошима». Таким чином активісти хочуть привернути увагу громади до проблеми проведення чесних місцевих виборів.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на організаторів.
«Відкритість джерел фінансування – це механізм, який дозволить обирати власне свого представника у Раді, а не представників олігархів, які виступають спонсорами виборчої кампанії. Депутат, який потрапив до Ради за кошти прихованого благодійника, поставить на перше місце інтереси олігарха, а не співгромадян.
Першим кроком для припинення цієї ганебної практики стане підписання під час форуму представниками політичних партій та кандидатами в мери м.Дніпропетровськ Декларації відповідальності. Цим політики зобов’яжуться надати громадськості звіти про витрати на виборчу кампанію, оприлюднювати декларації про доходи та публічно звітувати перед громадою про виконану роботу», – зазначається у повідомленні.
Читайте також: Територіальні виборчі комісії у Дніпрі розіграли БПП, ОБ і Батьківщина
На форумі планують обговорити питання політичної відповідальності, прозорості фінансування партій та інструменти контролю громадян за витратами партій та кандидатів на передвиборну агітацію.
Форум проводиться у рамках всеукраїнської кампанії «Стеж за грошима», яка охоплює 25 міст. Кампанія ініційована Громадським Рухом «ЧЕСНО» та ГО «Активна Громада».
До участі запрошують представників політичних партій, виборчих штабів, представників ЗМІ та активних громадян Дніпропетровська.
Форум відбудеться за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Короленко, буд. 2 (ГРАНД ОТЕЛЬ УКРАЇНА, малий конференц-зал).
Дата та час: 11 вересня 16:00-18:00
Більше інформації про форум можна отримати: координатор кампанії «Стеж за грошима» в м. Дніпропетровськ Амельченко Артем
тел.: 093-121-11-12
e-mail: aaaaamel@mail.ru