Дніпро відзначив День добровольця

15.03.2021 06:38   -

14 березня в Україні відзначали День добровольця, що був офіційно встановлений у 2017 році для вшанування тих, хто за покликом серця встав на захист України у 2014-му.

Дніпро теж вшановував наших захисників – у місті відбувся урочистий марш на честь добровольців. Центральними вулицями Дніпра пройшли ветерани і волонтери – учасники російсько-української війни на Донбасі. У марші прийняли участь кілька сотень людей, серед них були й ті самі добровольці – військові з добровольчих батальйонів, також члени сімей ветеранів та загиблих на війні.

Учасники акції пройшли від Музею АТО до Дніпропетровської облдержадміністрації центральними вулицями міста. Вони несли банер з написом “Добровольці тут. Боротьба триває”.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський у цей день відзначив державними нагородами  тих, хто виявив особисту мужність у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України (указ № 97/2021).

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня відзначено 67 добровольців, з яких 64 – посмертно.

Серед нагороджених – члени Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», батальйонів територіальної оборони «Донбас», «Айдар» та ОУН. Також відзначено членів батальйонів патрульної служби міліції особливого призначення «Шахтарськ» і «Чернігів», Української добровольчої армії, диверсійно-розвідувального підрозділу «Патріот», Окремої добровольчої роти «Карпатська Січ».

«Слава героям-добровольцям, які у вирішальний час стали на захист нашої свободи та показали приклад нескореності для всієї України», – сказав Глава держави.