Дніпро отримав унікальну колекцію поштових марок

25.08.2021 17:19   -
Автор:

Родина відомого професора Мірка Пилишенка передала Дніпру унікальну колекцію марок. Зібрання поштових символів, що охоплює останні 120 років української історії, вважається фактично найповнішим у світі. Мер Дніпра Борис Філатов назвав це безцінним подарунком не лише для Дніпра, а й для України загалом.

«Покійний пан Мірко ретельно збирав їх багато років. Дуже скоро результат праці його життя отримає почесне місце у міській бібліотеці Дніпра. Запрошую наших земляків, гостей нашого міста прийти до Бібліотеки та на власні очі побачити унікальне зібрання, що має приголомшливу історичну та колекційну цінність», — написав Борис Філатов на своїй сторінці у Facebook. Він також подякував за сприяння членам української громади Рочестера – Тамарі Денисенко та Ярославу Кірику.

Колекція містить марки, що випускали ще за часів Російської імперії та перештамповували після становлення УНР. Також ті, що були в обігу в період окупації країни під час Другої світової війни. Деякі екземпляри марковані Підпільною поштою України та присвячені річницям заснування ОУН. Є також радянські марки, на які нанесено штамп уже незалежної України.

На думку мера, прибуття колекції до Дніпра зацікавить багатьох досвідчених фахівців: «Я також прошу звернути на неї увагу шановного Вахтанга Кіпіані (відомий український журналіст, – ред.)».