Дніпро і область у снігу: як працюють комунальники?

13.01.2021 13:57   -

У ніч з 12 на 13 січня на території області випала значна кількість снігу.

За інформацією на сайті Дніпропетровської облдержадміністрації, на дорогах області для розчищення шляхів залучено до роботи 143 одиниці спецтехніки. Це дозволило розчистити основні транспортні артерії в області.

«В  ніч з 12 на 13 січня різко погіршилася погода. В регіоні – хуртовини, налипання мокрого снігу, сильний вітер. Від початку негоди на дороги виїхала снігоприбиральна техніка. Рух всіма трасами відкритий», – розповіли в департаменті житлово-комунального господарства Дніпропетровської облдержадміністрації.

Не зважаючи на роботу комунальників, влада закликає мешканців області утриматися від подорожей, адже дощ і мокрий сніг разом із мінусовою температурою сприяли ожеледі.

На автошляхах міста Дніпра продовжують працювати понад 100 спецмашин, серед них 63 одиниці посипальної та 16 снігоочисної техніки, 7 навантажувачів. Окрім того, 20 мінімашин обробляють тротуари та пішохідні доріжки.

За словами заступника міського голови Михайла Лисенка, усі комунальні служби задіяні у прибиранні снігу та обробці протиожеледними засобами міських доріг. Наразі усі автошляхи – проїзні. Техніка продовжує працювати. «У Дніпрі випало від 150 до 230 мм снігу. На лівому березі міста опадів більше, ніж на правому. Для посипання та обробки доріг використано вже 2 380 тонн комбінованої та 160 тонн піскосоляної суміші та 133 тонни солі. Закликаємо дніпрян без нагальної потреби не виїжджати у місто на приватних авто, а також не залишати машин біля бордюрів, щоб не заважити роботі снігоприбиральної техніки», – підкреслив Михайло Лисенко.

Зі свого боку директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Ігор Маковцев зазначив: «Попри негоду громадський транспорт у Дніпрі працює у плановому режимі. На 8 ранку на маршрути виїхало 139 трамваїв, 115 тролейбусів, 891 автобус. Посилено роботу чергових змін і бригад як в електротранспорті, так і на автотранспортних підприємствах. Щоб транспорт вчасно виїхав на маршрути, вночі працювали 10 снігоприбиральних трамваїв, які прочистили усі колії. Водночас задіяли автокрани й трактори. Автобусні парки також впоралися власними силами, щоб машини виїхали. Чекаємо на зниження температур, тож буде посилено чергування бригад у громадському транспорті».